24. marts 2019
Kulturminister Mette Bock lader sig ikke distrahere af, at hun taler med en ridder i form af Kenneth Klausen, formand for Næstved Rollespilsforening. Fotos: Helle Hansen
gallery icon

Se billedserie

Kulturminister Mette Bock lader sig ikke distrahere af, at hun taler med en ridder i form af Kenneth Klausen, formand for Næstved Rollespilsforening. Fotos: Helle Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Kulturministeren i Karrebæk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Kulturministeren i Karrebæk
Næstved - 14. august 2018 kl. 19:20
Af Helle Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nu ved kulturminister Mette Bock (LA) en del mere om, hvad der foregår i en rollespilsforening, i 4H og hos spejderne.

Mandag eftermiddag var hun et smut forbi 4H Næstved, der i dag har til huse på Tina og Hans Pedersens gård på Kirkebakken 42 i Karrebæk. I dagens anledning havde de fået selskab af nogle orker, trolde og riddere fra Næstved Rollespilsforening samt nogle medlemmer af KFUM Spejderne i Herlufmagle, som hurtigt havde lavet en kastemaskine på den store græsplæne.

De tre lokale foreninger havde fået at vide, at ministeren gerne ville høre om, hvordan det er at være frivillig i dagens Danmark og hvilken betydning det frivillige foreningsarbejde har.

- Det er ikke alle børn, der spiller fodbold. I vores foreninger er der plads til alle, siger Tina Pedersen, som i nu to år har været formand for 4H Næstved.

- Vi har både plads til de stille og de, der har nogle udfordringer, forklarede Mogens Engmark, gruppeleder af KFUM Spejderne i Herlufmagle, ministeren.

Det er ikke helt let at rekruttere frivillige til foreningsarbejdet.

- Men det lykkes jo, når man får lavet et interessant fællesskab for de voksne frivillige. Og hvis de har det godt sammen, så skaber det et godt tilbud til børnene, siger gruppelederen.

Den lokale rollespilsforening er med sine over 300 medlemmer den fjerdestørste af slagsen i landet.

- Rollespil kræver en meget stor frivillig indsats, men gennemsnitsalderen i vores bestyrelse er 25 år og vi har det sjovt sammen, siger foreningens formand Kenneth Klausen. En pæn del af medlemmerne mødes den anden lørdag hver måned til rollespil i Fruens Plantage og ellers hver tirsdag til hygge med brætspil og udvikling af idéer til kostumer med mere.

Ministeren fik både prøvet kastemaskinen og holdt en kanin, kigget på heste, og snakket om dyrkning af tomater, spejderes gode evner indenfor fællesskab og lærte noget om, hvordan man skaber en karakter i rollespil.

- Vi er glade og tilfredse med ministerens interesse. Rart at se politikkerne udenfor Christiansborg, siger Mogens Engmark.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk