18. januar 2019
Der var start og mål på Birkebjerg Allé foran Birkebjergcentret. Fotos: Hans Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

Der var start og mål på Birkebjerg Allé foran Birkebjergcentret. Fotos: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: 86-årige Inge deltog i rollatorræs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: 86-årige Inge deltog i rollatorræs
Næstved - 17. maj 2018 kl. 11:43
Af Niels Brande
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Onsdag eftermiddag var der opløb foran Birkebjergcentret i Næstved, og det i en sådan grad, at bussen havde sit mas med at komme igennem mængden.

Vejen var nemlig fyldt med unge og ældre, beboere, frivillige, personale og mange andre, som tog del i den første udgave af motionsarrangementet Tour de Syd, som Distrikt Syd under ældreområdet stod bag.

Flere end 117 deltog i det timelange løb, hvor der kunne vælges mellem tre ruter; en kort og en lang gangrute samt en cykelrute.

117 var nemlig det antal, der havde tilmeldt sig på forhånd og dermed på løbsdagen modtog en turkisblå t-shirt til minde om Tour de Syd 2018.

86-årige Inge Andersen var blandt deltagerne, som begav sig ud på den korte rute på mellem en og to kilometer.

Hun bor i Sct. Jørgens Park og kommer de fleste dage i ugen til træning og andre sociale aktiviteter på Birkebjergcentret. I den forbindelse var hun blevet inviteret til Tour de Syd.

- Først sagde jeg nej, for jeg er nok for gammel, tænkte jeg, men så kom jeg til at tænke på, at jeg jo bare kan tage den korte rute, sige Inge Andersen, mens hun støttet til rollatoren har god fart i benene.

- Jeg går en tur hver dag, og jeg kan mærke på kroppen, når jeg ikke gør det en enkelt dag. Man skal jo holde sig i gang, siger den friske 86-årige.

Hun er i øvrigt er i gang med rollator nummer to. Den første har hun slidt op.

- Uden rollatoren går det ikke, forklarer hun.

Tour de Syd er kommet i stand som en aktivitet, der skal øge sundheden i distriktet. Derfor er det en fælles aktivitet, for sundhed kommer både af fysisk og social aktivitet.

Kristian Nielsen er frivillig på Birkebjergcentret, hvor han er en del af en herreklub. Her mødes de og spiser ostemadder og hygger sig.

Han er vant til at gå meget og drømmer om i efteråret 2019 at gennemføre caminoen i Spanien - hele ruten på 800 kilometer.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk