3. august 2021
Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte  besøgte  søndag Sct. Peders Kirke i Næstved, hvor hun på fornemmeste vis den blå silkesnor og offícielt indviede svaleredeorglet.Fotos: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte besøgte søndag Sct. Peders Kirke i Næstved, hvor hun på fornemmeste vis den blå silkesnor og offícielt indviede svaleredeorglet.Fotos: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder og video: Prinsesse Benedikte klippede den blå og udspændte silkesnor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder og video: Prinsesse Benedikte klippede den blå og udspændte silkesnor
Opdateret 12. april 2016 kl. 11:09
Næstved - 10. april 2016 kl. 20:04
Af Mia Than West

For knap 22 år siden nedsatte menighedsrådet i Sct. Peders Kirke i Næstved Sct. Peders Orgelkomité. Komitéen fik til opgave at reetablere det svaleredeorgel, der oprindeligt var i kirken bag hovedværksfacaden med tilhørende orgelhus, bygget i 1586 af Hans Brebus.

Søndag eftermiddag kom forløsningen endelig. Svaleredeorglet er på plads, og det blev markeret med en indvielseskoncert, som blev overværet af godt 400 gæster og særligt indbudte.

Klang fyldte kirkerum
Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte stod for selve indvielsen. Prinsessens mor, Dronning Ingrid, har i sin tid været med til at give en donation til projektet via »Kong Frederik og Dronning Ingrids Fond til humanitære og kulturelle Formål«.

Organist Christian Kampmann Larsen, der startede arbejdet med at samle penge ind til projekt svaleredeorgel, bød velkommen.

- Nu vil Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte indvie projekt svaleredeorgel ved at klippe den blå, udspændte silkesnor, sagde han.

Idet snoren, der var spændt ud fra døbefonden og op til selve orglet, blev klippet midt over, lød der en stor applaus fra bænkerækker og stole samt en klang fra svaleredeorglet, der fyldte kirkerummet i Sct. Peders Kirke.

Reetableringen er løbet op i 4,6 millioner kroner.

Læs mere i Sjællandske, mandag

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk