21. september 2021
Kisser Skougaard er bedemand og har en professionel interesse i begravelsespladser i skoven. Bent Sørensen har en personlig interesse for samme emne. Fotos: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Kisser Skougaard er bedemand og har en professionel interesse i begravelsespladser i skoven. Bent Sørensen har en personlig interesse for samme emne. Fotos: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder: På skovtur for at mindes de afdøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Se billeder: På skovtur for at mindes de afdøde
Næstved - 09. december 2019 kl. 21:33
Af Anna C. Møhl

Udsigten fejler bestemt ikke noget på Næstveds nye skovbegravelsesplads i Borgnakkeskoven. Med udsigt over Karrebæk Fjord, høje bøgetræer og mindehøje ser begravelsespladsen ud til at blive en succes.

arrow Læs også: V-politiker: Urner i skov er noget djævelskab

Ejeren af skoven, Saltø-greven Carl-Christian von Scheel-Plessen havde søndag eftermiddag inviteret på skovtur til den kommende begravelsesplads i skoven. Mange - især +60 - klædte sig godt på og begav sig på skovtur med greven.

Bent Sørensen havde engentlig planlagt, at når tid er, skal hans aske spredes ud over vandet ved Ulvshave Strand, hvor han har haft sommerhus.

- Mine sønner skal ikke belastes med at passe et gravsted, siger 69-årige Bent Sørensen.

Men så hørte han om den kommende begravelsesplads i skoven.

- Jeg er helt overbevist om, at jeg vil reservere en plads. Kombinationen af skov og vand - det er vejen frem, siger han.

Og lover sig selv, at han vil udfylde Min Sidste Vilje, så hans efterladte er helt klar over hans ønsker om, hvor hans urne skal graves ned.

Med på skovturen var også Kisser Skougaard. Hun er bedemand i Mogenstrup og var med for at få flere oplysninger om urnenedsættelser under trækronerne.

- Mange spørger mig, om der er alternativer til kirkegårde, når de ikke er medlem af Folkekirken, siger hun.

Og anbefaler, at man udfylder Min Sidste Vilje og giver familien besked. Inden det er for sent.

- Det er jo ikke et tabu længere. Døden er det eneste vi kan være helt sikre på, siger Bent Sørensen.

Begravelsespladserne bliver der to af i den østlige del af Borgnakkeskoven. Når pladserne er godkendt af Kirkeministeriet formentlig inden årsskiftet, kan man booke en plads under et bøgetræ. Der kan være 10-15 urner rundt om et enkelt træ.

Grev Carl-Christian von Scheel-Plessen lover, at begravelsespladsen kommer til at bestå i evig tid. Områdets træer er nemlig ikke tudsegamle, men er ved godt helbred og kan stå længe. Ligesom ejerne af af Saltø Gods har regeret i 300 år, vil begravelsespladserne holde mere end et par generationer.

- Vi fjerner ikke lige pludselig det hele og planter juletræer, siger skovfoged Claus Falk.

Når man har valgt et træ, kan man reservere plads til en, flere eller en bøg til familie, venner, kærester og delebørnebørnene. Der bliver ingen identifikation, kun et nummer på træet. Der er én restriktion. Man må ikke dekorere skovbunden med buketter, lys eller gravpynt.

- Det er naturen, der passer gravstedet. En enkelt blomst er ok, men så heller ikke mere, siger Saltø-greven.

Landets første skovbegravelsesplads blev indviet i en skov i Horsens sidste år. Blandt andet Ledreborg har en ansøgning om en skovbegravelsesplads liggende hos Kirkeministeriet. Det sidste hvilested i Borgnakkeskoven for en enkelt urne i 10 år koster 5.900 kroner.

arrow Omstridt legeplads betalt af vindmøllenaboer
22. november 2019 kl. 13:34 Opdateret: kl. 13:33
arrow Snart skal der høstes sol i Blangslev
10. juni 2019 kl. 06:37 Opdateret: kl. 09:59
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk