24. marts 2019
Sonja Holse og Connie Hansen er blandt de 163 dagplejere i Næstved Kommune, der er blevet certificeret DGI-dagplejere. De arbejder meget med krop og bevægelsen i hverdagen med børnene.
gallery icon

Se billedserie

Sonja Holse og Connie Hansen er blandt de 163 dagplejere i Næstved Kommune, der er blevet certificeret DGI-dagplejere. De arbejder meget med krop og bevægelsen i hverdagen med børnene.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder: Leg, læring og motorik i naturen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder: Leg, læring og motorik i naturen
Opdateret 12. november 2018 kl. 08:07
Næstved - 11. november 2018 kl. 20:58
Af Mia Than West
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Børn lærer betydeligt bedre, når krop og bevægelse er en del af læringen. Det styrker børnenes sprog og motorik. Undersøgelser viser desuden, at det er vigtigt at introducere børn for fysisk aktivitet så tidligt som muligt, så de bliver fortrolige med deres krop og oplever glæden ved at bevæge sig.

arrow Læs også: God effekt af idrætsdagplejere

Derfor indgik Næstved Kommune for to år siden et samarbejde med DGI, som tilbød at efteruddanne dagplejere og certificere dem som såkaldte DGI-dagplejere. Det skriver Sjællandske.

DGI skræddersyede et forløb til dagplejere, hvor målet var at øge børnenes kropsbevidsthed og styrke og guide deres udvikling. Dagplejerne fik undervisning og opgaver, som undervejs skulle løses og dokumenteres sammen med børnene. Det forløb er nu slut, og 163 ud af i alt 190 dagplejere har fået certifikatet. Næstved er blandt de kommuner, der har flest DGI-dagplejere, og leder af Dagplejen i Næstved, Ole Dittmann er begejstret over forløbet.

- Dagplejerne er helt klart blevet styrket i deres kompetencer. De har fået en masse praktiske værktøjer til at arbejde med bevægelse i hverdagen. Den største succes er, at de alle har evnen til at kunne lave noget, der har en kvalitet, så børnene får noget ud af det. Det er vi stolte af, konstaterer Ole Dittmann.

Sonja Holse fra Vallensved og Connie Hansen fra Fodby blev begge uddannet DGI-dagplejere sidste år og var blandt de første i Næstved Kommune. De har i forbindelse med forløbet haft fokus på leg, læring og motorik i naturen. De har blandt andet haft et projekt om pindsvin, hvor børnene har været med til at bygge et pindsvinebo.

- Børnene har været sammen om projektet. Det har skabt glæde og en viden og givet dem mere selvværd. Det danner venskaber, giver fællesskab og genkendelighed, og børnene lærer at vente på tur, forklarer dagplejer Connie Hansen

Efteruddannelsen er en del af læringsplanen for dagplejerne i Næstved Kommune. Kampagnen »Bevægelsesartister med ble på« har kørt sideløbende med certificeringen af dagplejerne. Projektet afsluttes torsdag den 15. november med temaaften i Ny Ridehus, hvor dagplejerne viser noget af det frem, som de har arbejdet med. Indtil videre er der 380 tilmeldte dagplejere, forældre, politikere og folk fra DGI's bestyrelse.

Læs meget i Sjællandske.

arrow Fra nytår bliver dagplejen økologisk
27. december 2018 kl. 10:47 Opdateret: kl. 09:35

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk