16. juli 2019
Major Mentz tog turen rundt i Næstved i karet. Fotos: Hans-Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

Major Mentz tog turen rundt i Næstved i karet. Fotos: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder: Gardehusarer tiltrak tusinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder: Gardehusarer tiltrak tusinder
Næstved - 13. februar 2019 kl. 17:31
Af Bjarke Skov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gardehusarregimentet og særligt regimentets hesteskadron vil altid have en særlig plads i Næstveds hjerte. De faste onsdagsture rundt i Næstved er for længst rykket til Slagelse - ikke uden traumer i det sydsjællandske. Onsdag - midt i skolernes vinterferie - bød således på et kærkomment gensyn med gardehusarer i de velkendte, blå uniformer på paraderidt rundt i Næstveds gader.

Turen tiltrak tusinder, der i alle aldre fra de yngste til de ældste havde stillet sig frem ved ridtets rute. Turen både begyndte og sluttede på Grønnegades Kaserne, hvor borgmester Carsten Rasmussen (S) bød gardehusarerne velkommen.

I år kunne de mange fremmødte borgere bag selve karavanen se Major Mentz i karet. Flere borgere på ruten undrede sig ganske vist over at se den nu pensionerede chef for gardehusarregimentets hesteskadron og kongelige staldmester i karet, men anledningen er meget ligetil, lyder det fra den altid populære Major Mentz selv.

- Aftalen var, at jeg skulle komme ned og hilse på mit gamle regiment. Der overraskede de mig og sagde, at der var en plads i kareten, hvis jeg ville med, siger han.

Helt fremmed for at køre i karét er Major Mentz dog langt fra.

- De kører mig også tit rundt inden jul - bare dem og mig. I år har jeg bare ét krav. Jeg vil gerne have, at de holder ind oppe ved banken, for jeg skal nemlig have forlænget mit boliglån, siger han.

Midt på ruten gjorde gardehusarkaravanen holdt ved Munbocenteret. Her tog de mange gardehusarer opstilling.

Her var borgere, beboere og personale på Munkebocenteret klar med den traditionelle menu: knasende sprøde gulerødder til hestene og en bakke med Gammel Dansk, der gik på omgang blandt rytterne.

En af de begejstrede borgere ved Munkebocentret var Anne Rasmussen. Egentlig er hun frivillig på Munkebocentret til bankoarrangementer, men havde i dagens anledning trukket udenfor i det for årstiden milde vejr, der har vist henved tocifrede plusgrader.

- Jeg har altid godt kunne lide at følge gardehusarernes ridt rundt i byen. Da jeg arbejdede på renseriet i Østergade kunne jeg følge med hver onsdag, siger hun.

Efter »frokostpausen« ved Munkebocentret gik karavanen retur mod Grønnegades Kaserne.

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk