23. juni 2021
Aligo Francis (S) (t.v.) fra byrådet er også formand for Naest Ved Afrika og optrådte ved Foreningernes Dag med trommespil.
gallery icon

Se billedserie

Aligo Francis (S) (t.v.) fra byrådet er også formand for Naest Ved Afrika og optrådte ved Foreningernes Dag med trommespil.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder: Alsidigheden længe leve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder: Alsidigheden længe leve
Næstved - 09. september 2019 kl. 18:02
Af Helle Hansen

Efter fredag aftens regnvejr bød lørdag på strålende solskin til den 18. udgave af Foreningernes Dag i Rådmandshaven. 74 deltagende foreninger er rekord, og det var da også muligt at snakke med alt fra politiske partier til Autismeforeningen 4700, spille skak, sejle på tømmerflåde, bage snobrød over bål, få en kort ridetur på en hest eller holde levende krabber.

arrow Læs også: Byrådsmedlem udgiver coronasang: Handler om at sprede håb og glæde

Ghita Nelander (DF) fra Kultur og Demokratiudvalget holdt åbningstalen og kom her med masser af ros til de mange ildsjæle i foreningerne, som er med til at gøre Næstved til et aktivt sted.

Normalt hører æbleskiver julen til, men Seniorværkstedets hjemmelavede æbleskiver var et stort hit. Seniorværkstedet gør normalt ikke noget for at promovere stedet, da medlemmerne kommer af sig selv, men Foreningernes Dag har de nu bakket op om de seneste fem år.

- Det bliver til 700-800 æbleskiver i løbet af i dag, siger Lillian Knudsen, som rører dejen sammen med ægtemanden Børge Knudsen, der er Seniorværkstedets formand. Seniorværkstedet er for folk over 60, som er selvhjulpne og har lyst til at arbejde på tømrer- eller metalværksted, beskæftige sig med slægtsforskning, spille petanque eller billard eller bruge stedets motionsrum.

En del politikere deltog eller kiggede forbi. Nogle stod ved partiets respektive stande, mens Aligo Francis (S) fra byrådet gav den max gas på trommer, da Naest Ved Afrika optrådte med afrikanske danse på scenen.

Men ellers var det alle de frivillige foreninger, som det handlede om. Scpetor var til stede for at gøre opmærksom på sig selv om deres kommende forestilling i skolernes efterårsferie, mens tidligere skoleinspektør i Glumsø Alexander Osmund i sin egenskab af formand for Home-Start var på pletten for at hverve nye frivillige til at hjælpe pressede familier.

arrow Skoleelever slipper for nationale tests
18. marts 2020 kl. 14:00 Opdateret: kl. 11:01
arrow Jubilæum: Næstved fejrer Afrika
28. januar 2020 kl. 15:00 Opdateret: kl. 11:47
arrow LÆSETID: Aligo Francis: Humor skaber bedre integration
11. september 2018 kl. 15:00 Opdateret: kl. 08:07
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk