18. september 2021
Pølser er et hit blandt sultne cykelmotionister, så der blev langet tusindvis af røde pølser ud til deltagerne i Danmarks længste cykelløb, Aarhus-København. Fotos: Kim Larsen
gallery icon

Se billedserie

Pølser er et hit blandt sultne cykelmotionister, så der blev langet tusindvis af røde pølser ud til deltagerne i Danmarks længste cykelløb, Aarhus-København. Fotos: Kim Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder: 3.500 cyklister til pølseparty

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder: 3.500 cyklister til pølseparty
Næstved - 05. september 2021 kl. 12:09
Af Kim Palm

Sultne cykelmotionister elsker røde pølser, honningmadder og nutella.

Det blev bevist med stor tydelighed i Tybjerg, da deltagerne i Danmarks længste cykelløb rullede ind til depotet på byens snart 10 år gamle privatskole.

Efter 300 kilometer i sadlen og en tur over Storebæltsbroen var der dømt god appetit blandt de fleste af de tusindvis af deltagere i cykelfesten Aarhus-København, der lørdag genopstod efter seks års løbspause.

- Vi regner med, at langt de fleste af deltagerne blev bespist her i Tybjerg. Og der var mad nok, så heldigvis er der også noget til overs til eleverne i den kommende uge, fortæller kasserer i Tybjerg Privatskole, Katja Jensen, der sammen med 40 andre frivillige dannede madhold ved den store motionsfest.

Sidste mand fik husly
Udover pølser, honning- og nutellamadder stod menuen på frugt og pandekager samt kaffe og energidrik til det sidste ridt ind mod målstregen ved Valby-hallen i København.

- De første ryttere trillede ind mod depotet ved 15.30-tiden og sidste mand rullede ind klokken 22.30. Det var en mand godt oppe i 60-års alderen. Han var helt smadret, så ham måtte vi give husly indtil konen kom og hentede ham, fortæller Katja Jensen.

Enkelte motionister nåede slet ikke frem til depotet, men blev samlet op af fejebladet, den bus der samler udmattede cyklister op undervejs.

Hun kan glæde sig over endnu et vellykket arrangement, der styrker sammenholdet i Tybjerg, og samtidig sender en pose penge i retning af privatskolen, som 24. september kan fejre 10 års jubilæum.

- Jeg må ikke afsløre hvad pengene skal bruges til, men jeg kan da fortælle at pengene går til både børn og forældre på vores lille søde privatskole, siger Katja Jensen.

Langt fra alle deltagere havde valgt den længste rute. Der var nemlig tre ruter i løbet. Den længste fra Aarhus til København var på 376 kilometer, og den korteste gik fra Odense til Korsør på 57 kilometer, så der var noget for de fleste. Den lange rute krydsede også den gamle Lillebæltsbro.

God stemning
Umiddelbart forud for lukningen af det ene spor på Storebæltsbroen opstod der et harmonikasammenstød, hvor fire biler var involveret. Men ellers forløb brolukningen perfekt og bilisterne var blevet advaret på forhånd.

Løbsarrangør Jens Weggerby var også at finde på depotet i Tybjerg og han var glad for det vellykkede arrangement og den gode stemning ved depotet i Tybjerg inden de fleste oksede videre gennem aftenmørket ind mod målet i København.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk