17. januar 2021
Efter ildspåsættelsen stak manden af fra huset, efter at have genet både sin samlever og hund væk. Det var derfor naboer, der opdagede flammerne og kontaktede brandvæsnet. Privatfoto
Efter ildspåsættelsen stak manden af fra huset, efter at have genet både sin samlever og hund væk. Det var derfor naboer, der opdagede flammerne og kontaktede brandvæsnet. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Satte ild til sit eget hus efter skænderi: Straffen står ved magt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Satte ild til sit eget hus efter skænderi: Straffen står ved magt
Næstved - 12. januar 2021 kl. 06:20
Af Esben Thoby

En 53-årig mand blev i december ved Retten i Næstved fundet skyldig i både brandstiftelse og vold og idømt fængsel i et år og tre måneder. Det ene år blev gjort betinget mod udførelse af 200 timers samfundstjeneste.

arrow Læs også: Lastbil brød i brand og lukkede vej

Anklager Nanna Werther havde procederet for et år og otte måneders ubetinget fængsel. Derfor gik anklagemyndigheden i tænkeboks og overvejede, om dommen skulle ankes.

Nu har man besluttet sig for ikke at gå videre til landsretten, og straffen står derfor ved magt.

Vold mod samlever

Den 53-årige havde haft flere uoverensstemmelser men sin samlever igennem en længere periode, og de kulminerede omkring klokken 2.40 natten mellem den 5. og 6. september sidste år.

Efter et skænderi udøvede manden vold mod kvinden, inden han satte ild til sit lejede hus på Broksøvej, øst for Herlufmagle.

Skader for 2,8 millioner

Ejendommen med tegltag og bindingsværk brændte ned til grunden. Også sidebygningerne blev ødelagt af den voldsomme brand, og der skete skader for et beløb på sammenlagt 2,8 millioner kroner.

Huset var ejet af Broksø Gods, og godsejer Cathrine Riegels Gudbergsen har oplyst til Sjællandske, at det er op til hendes forsikringsselskab at anlægge et civilt søgsmål mod manden for at få erstatning.

Selv planlægger hun at opføre et nyt hus på grunden.

arrow Brand i industribygninger: Område afspærret
11. januar 2021 kl. 11:12 Opdateret: kl. 11:13
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk