21. september 2020
Formand Bent Erik Petersen, spillende træner Jonas Bæk med sønnen Louis og assistenttræner og spiller Morten Larsen hylder sammenholdet i Suså IF. Fotos: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Formand Bent Erik Petersen, spillende træner Jonas Bæk med sønnen Louis og assistenttræner og spiller Morten Larsen hylder sammenholdet i Suså IF. Fotos: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sammenhold er nøglen til fodboldsucces

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sammenhold er nøglen til fodboldsucces
Næstved - 16. juni 2019 kl. 17:07
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Til træning og kamp får den fuld smadder, og bagefter hygger vi max i omklædningsrummet.

Sådan lyder den enkle opskrift på succes i Suså IF, der på to sæsoner er strøget fra Serie 3 til Serie 1 - primært med spillere af egen avl, der er vendt hjem for at dyrke fodbold og sammenhold i Herlufmagle.

- Vi er nogle, der har spillet i andre klubber på højt plan, og andre som har hygget rundt i Serie 5. Men vi er fælles om det her projekt og så er det rart, at VVS'eren, der kommer og laver min køkkenvask er midtstopper og tømreren, der fikser min udestue spiller højre kant, siger den spillende træner Jonas Bæk.

Han stopper nu som træner på grund af tidnød, men fortsætter som spiller i klubben med en ny træner, Casper Brinn, der er hentet i Holmegaard Glasværk Boldklub.

Førsteholdet er samtidig et billede på klubben, som selv betegner sig som »én stor familie«. Med 325 medlemmer tæller klubben hold lige fra letbenede miniputter til stivbenede veteraner og en trænerstab, der består af frivillige, som får det hele til at løbe rundt.

- Her behandles alle ens. Vi har ikke noget med kørepenge og gratis tøj og støvler til de dygtigste spillere. Alle betaler kontingent og alle kan få kredit i »Tutten« (klubbens cafeteria, red.), siger Jonas Bæk.

Klubformand Niels Bent Pedersen er enig. Han har været med siden klubbens gyldne dage i 1970erne, hvor fodbolden blomstrede i Herlufmagle, og han ved, hvad det betyder med klubånd.

- Vi har tidligere haft trænere i klubben, hvor det første de spurgte om, var hvornår de fik udbetalt deres månedsløn. Den slags trænere er fortid i klubben, siger Niels Bent Pedersen.

Suså IF er en fusion mellem fodboldklubberne i Herlufmagle og Glumsø og spiller i dag udelukkende i Herlufmagle. Klubben var den første i kommunen, der fik kunstgræs og det lækre anlæg skaber plads til masser af bold og bevægelse. Men klubben kunne godt bruge flere ungdomsspillere - både drenge og piger, der elsker legen med den lille runde.

- På langt sigt drømmer vi om, at starte en fødekæde fra de mindste til de ældste, så vi stadig kan rekruttere spillere af egen avl. I ungdomsrækkerne kunne det være fedt, hvis vi kunne lokke de 15 til 17-årige til at fortsætte i klubben. De har godt af at slippe computertasterne og opleve et omklædningsrum og det sammenhold, du oplever i en klub som Suså IF, siger Jonas Bæk.

Nu skal oprykningen fejres. Det sker samme dag som Herlufmagle fester igennem i postnummer 4160 - så mon ikke klubbens spillere dukker op og fester med, når der er noget, der virkelig er værd at fejre i Herlufmagle.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk