27. juli 2021
40-årige Lise Larsen fik nok og sagde sit job op som pædagog i Børnehuset Spiloppen. Her var de to ansatte til 17 børn, og 13 timer om ugen var skemalagte alenetimer. Nu er hun ansat som socialpædagog i en anden kommune. Foto: Mia Than West
gallery icon

Se billedserie

40-årige Lise Larsen fik nok og sagde sit job op som pædagog i Børnehuset Spiloppen. Her var de to ansatte til 17 børn, og 13 timer om ugen var skemalagte alenetimer. Nu er hun ansat som socialpædagog i en anden kommune. Foto: Mia Than West
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sagde sit job op som pædagog: Der er alt for meget alenetid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sagde sit job op som pædagog: Der er alt for meget alenetid
Næstved - 19. september 2017 kl. 07:45
Af Mia Than West

Det er omsorgssvigt. Så enkelt beskriver Lise Larsen det, hun de seneste år har været vidne til som pædagog ansat i Næstved Kommune. Hun blev udannet tilbage i 2007 og har stort set lige siden arbejdet i Digtergårdens Institution på Karrebækvej, der siden skiftede navn til Børnehuset Spiloppen.

arrow Læs også: Kæmpe løft til pædagoger: Så mange penge får de

40-årige Lise Larsen stoppede med udgangen af april i år. På det tidspunkt havde hun 13 skemalagte timer om ugen, hvor hun var helt alene med en gruppe børn.

- Jeg valgte at stoppe, fordi jeg ikke kunne stå inde for at være ansat i en daginstitution med så mange alenetimer. Vi kunne ikke opfylde børnenes behov, og vi kunne ikke stimulere børnene, som de skal stimuleres, når vi ikke har tiden og hænderne til det, forklarer hun til avisen.

Det er ifølge Lise Larsen et grundlæggende problem i daginstitutionerne i Næstved Kommune, at der ikke længere er de nødvendige ressourcer til at kunne opfylde helt basale ting som at arbejde med børnenes relationer eller give børnene den nærhed, som de har behov for i forhold til deres udvikling.

Næstved Kommune har i en længere årrække gennemført besparelser på daginstitutionsområdet i både vuggestuer og børnehaver. Konsekvensen har været, at der bliver flere børn pr. pædagog eller medhjælper.

Nye tal fra BUPL Sydøst viser, at der er i dag er en ansat pr. 11 børn i børnehaven, mens den i vuggestue ligger på omkring fem børn pr. voksen. Og fortsætter udviklingen, nærmer man sig 12 børn pr. medarbejder i børnehaverne og seks børn pr. ansat i vuggestuerne, vurderer BUPL.

- Man taler ikke så meget om børnenes behov, men mere om, hvor man kan skære mest muligt. Det er et system, der har givet tabt, konstaterer Lise Larsen.

Hun arbejder ikke længere i en daginstitution, men er blevet ansat som socialpædagog i en anden kommune end Næstved. Lise Larsen ønsker nu allermest - på vegne af sine tidligere kollegaer, børnene og forældrene i Næstved - at politikerne fremadrettet prioriterer dagtilbudsområdet noget mere.

Næstved Byråd tager i aften hul på drøftelserne i forbindelse med de næste fire års budget, og pædagogerne håber, der vil blive afsat flere penge til daginstitutionerne.

- Grænsen er nået for længe, længe siden. De skal komme lidt ud over den kassetænkning. Og der skal flere penge til mere uddannet personale. Jeg synes, det er et samfundsansvar, erklærer Lise Larsen.

Læs meget mere i Sjællandske tirsdag.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk