14. oktober 2019
Indtil videre har Næstved kommune ingen kommentarer til sagen om Sabrina Brabrand, der fik medhold i landsretten for uretmæssig fyring. Kommunen skal betale den fyrede medarbejder 447.000 kroner i erstatning. Foto: Robert Andersen
Indtil videre har Næstved kommune ingen kommentarer til sagen om Sabrina Brabrand, der fik medhold i landsretten for uretmæssig fyring. Kommunen skal betale den fyrede medarbejder 447.000 kroner i erstatning. Foto: Robert Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sabrina vandt over kommunen: Overvejer anke til Højesteret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sabrina vandt over kommunen: Overvejer anke til Højesteret
Næstved - 23. februar 2019 kl. 18:59
Af Robert Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sjællandske ville gerne have talt med Næstved Kommune om den tabte retssag mod social- og sundhedsassistent Sabrina Branbrand. Men Ann Sofie Kannegaard, teamleder i Center for Koncernservice, meddeler i en mail, at man ikke ønsker at udtale sig, fordi man endnu ikke har besluttet, om sagen er helt slut. Hun skriver følgende i mailen:

arrow Læs også: Strammere regler efter tabt retssag

Næstved Kommune har endnu ikke truffet beslutning om en eventuel videreførsel af sagen, da vi stadig overvejer, om vi søger tredjeinstansbevilling (anke til Højesteret.red.). Både af den årsag, og da vi ikke ønsker at udtale os vedrørende konkrete personalesager, vil vi ikke kommentere konkrete spørgsmål i sagen, og hun fortsætter:

Vi vil imidlertid gerne pointere, at Næstved Kommune er en rummelig arbejdsplads, hvor der også er plads til medarbejdere, der har brug for særlige vilkår og hensyn. For at eksemplificere dette, kan vi nævne, at der på Ældreområdet i 2015 var 89 stillinger på særlige vilkår (fleksjob eller skånejob) og heraf var de 24 i Distrikt Syd.

Der var dog tilsyneladende ikke plads til Sabrina Brabrand længere - en medarbejder der yderst tilfredsstillende havde udført sit arbejde for kommunen gennem ti år, men var så uheldig at blive syg og derved pådrog sig et handicap.

Sabrina Brabrand har givet sit samtykke til, at Næstved Kommune udtaler sig om sagen til Sjællandske, men Ann Sofie Kannegaard afviser kategorisk at medvirke.

Sagen handler om fyringen af den 41-årige social- og sundhedsassistent Sabrina Brabrand i 2015 efter længere tids sygdom. Den faglige organisation Ase Lønmodtager valgte efterfølgende at lægge sag an mod Sabrina Brabrands tidligere arbejdsgiver, da man mente, at kommunen ikke bare kunne fyre hende, fordi hun var beskyttet af forskelsbehandlingsloven.

De tabte sagen i byretten i 2017, men landsretten var ikke enig i den dom, og Sabrina Brabrand vandt den nye retssag 6. februar i år. Landsretten bestemte, at Sabrina Brabrand var beskyttet af forskelsbehandlingsloven, fordi hun i lovens forstand er handicappet, og det vidste eller burde Næstved vide, da man valgte at fyre hende.

Retten har også bestemt, at Næstved Kommune skal betale den fyrede medarbejder 447.000 kroner og ligeledes betale 133.000 i sagsomkostninger.

arrow Fyringssag: Kommune dropper at anke landsretsdom
27. februar 2019 kl. 05:50 Opdateret: kl. 11:07
Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk