22. september 2019
Der gemmer sig masser af danefæ i terrænnet omkring os. Og nu kan du blive klogere på, hvordan du finder fortidens glemte skatte.
Der gemmer sig masser af danefæ i terrænnet omkring os. Og nu kan du blive klogere på, hvordan du finder fortidens glemte skatte.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan finder du danefæ

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan finder du danefæ
Næstved - 14. april 2019 kl. 13:47
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Museum Sydøstdanmark inviterer igen til en aften om detektorarkæologi,. Den finder sted tirsdag den 30. april klokken 19.00 på Holmegaard Værk.

Det bliver en travl aften, hvor Jens Ulriksen indleder med en status pa museets arbejde med detektorfund. DIME, der er navnet pa en ny national database til registrering af detektorfund, vil selvfølgelig ogsa være pa dagsordenen.

Torben Trier Christiansen, der til daglig er museumsinspektør pa Nordjyllands Historiske Museum og en af ideudviklerne bag projektet, kommer og fortæller om databasen.

I øjeblikket er Torben Trier tilknyttet Nationalmuseet pa projektet "Førkristne Kultpladser", hvor der med udgangspunkt i de fire lokaliteter Tisø, Hoby, Toftegard og Gudme forskes i stormandsgarde eller bebyggelsescentre, der har fungeret som centre for den førkristne religion.

Fælles for de fire pladser er blandt andet mængden af de mange og anderledes metalfund, hvor Torben Trier Christiansen vil fokusere pa især Gudmefundene.

Arrangementet er samtidig en anledning for de mange detektorførere, der gar i museets arkæologiske ansvarsomrade til at komme og besøge museets nye faciliteter pa Holmegaard Værk og møde de arkæologer, der arbejder med de mange detektorfund, der hvert ar indleveres til museet.

Deltagelse er gratis, men med tilmelding per mail til danefae@museerne.dk

Grundet praktiske problemer er det ikke muligt at aflevere fund pa dagen.

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk