16. maj 2021
Der var stor gevinst, da eleverne på Fladsåskolen i Tappernøje var på affaldsindsamling i lokalområdet. Privatfotos
gallery icon

Se billedserie

Der var stor gevinst, da eleverne på Fladsåskolen i Tappernøje var på affaldsindsamling i lokalområdet. Privatfotos
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Så meget affald fandt skoleelever på deres vej gennem naturen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så meget affald fandt skoleelever på deres vej gennem naturen
Næstved - 19. april 2021 kl. 18:11
Af Rikke Bondesen

Elever fra Fladsåskolen, afdeling Korskilde i Tappernøje, har givet området en forårsrengøring som en del af den årlige affaldsindsamling. Det er Danmarks Naturfredningsforening, der sætter fokus på affald og at holde vores natur ren. De bakkes op af hundredvis af virksomheder, sportsforeninger, klubber og familier - og i år også af elever og personale på Fladsåskolen afd. Korskilde.

arrow Læs også: Landets første mobile mølle er på meningsfyldt arbejde

Alle skolens elever, helt fra førskole til 6. klasse, var rundt i lokalområdet onsdag i sidste uge for at samle affald. De kom alle slæbende hjem til skolen med tunge, fyldte poser, samt en masse mærkelige ting, som folk har efterladt i naturen.

Masser af skrald

Der blev blandt andet, i områdets Folkeskov, både fundet en gammel drømmeseng og benstellet fra et bord. Derudover fandt eleverne også en gryde, en stol oppe i et træ, enlige efterladte sandaler og meget andet.

- Vi elsker vores lokalområde og vores natur, men man bliver jo ærligt talt lidt ærgerlig, når man mødes af synet af dåser og plastik, samt andet affald, både i vores Folkeskov, men også rundt på skolens område og generelt, fortæller Christina Lodberg Piil, som er lærer og arrangør af indsamlingen på Fladsåskolen afd. Korskilde.

Årets affaldshelt

Eleverne var klassedelt, blevet tildelt et område, hvor de skulle samle affald sammen. Det er ikke meget skolen har kunne være fælles om, det sidste år og derfor var det til stor glæde, for alle eleverne, at de nu kunne lave noget, som de var fælles om, hver for sig.

Skolens ene 4. klasse - 4.v - var den klasse, der fik samlet mest affald sammen i løbet af den halvanden time, som de var rundt i lokalområdet. Klassen havde blandt andet fundet et cementrør og flere ødelagte dele derfra.

Skolen kårede også årets affaldshelt. Kriteriet var, at man skulle finde den mest mærkelige ting, som var blevet efterladt i naturen. Titlen gik til en elev i 6.v, som havde fundet den før omtalte drømmeseng og båret den hele vejen tilbage til skolen, for at den kunne blive smidt korrekt ud.

Resterne af den gammel drømmeseng gjorde en elev i 6.V til årets affaldshelt.

arrow 1075 trafikanter farttjekket i weekenden
10. maj 2021 kl. 13:38 Opdateret: kl. 13:38
arrow Vejvrede: 23-årig anholdt for vold
10. maj 2021 kl. 13:34 Opdateret: kl. 13:34
arrow Hjælp! Byen er forsvundet
08. maj 2021 kl. 04:45 Opdateret: kl. 11:23
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk