12. august 2020
Der er god afstand mellem eleverne, som har sat sig til rette i de bløde stole for at se filmen »Hacker«. Her ses 12-årige Asger Elias Kasper Brønnum i front og Merle Blomberg Jensen på 11 år lige bagved. De nyder begge turen i biffen. Fotos: Mia Than West
gallery icon

Se billedserie

Der er god afstand mellem eleverne, som har sat sig til rette i de bløde stole for at se filmen »Hacker«. Her ses 12-årige Asger Elias Kasper Brønnum i front og Merle Blomberg Jensen på 11 år lige bagved. De nyder begge turen i biffen. Fotos: Mia Than West
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Så er biografen åben - for skolebørn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så er biografen åben - for skolebørn
Næstved - 23. maj 2020 kl. 08:22
Af Mia Than West
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Så er biffen åben - i første omgang for skolebørn fra 3. til 9. klasser.

arrow Læs også: Biograf åbner med nye sæder og skikke

Nordisk Film tilbyder i samarbejde med Næstved Ungdomsskole åben skole, hvor eleverne kan komme i biografen og se film. Siden 18. marts har fremviseren været slukket i de seks sale i den store biograf på Fabriksvej. Nu er der liv igen i sal 1, hvor skoleelever fra Næstved Kommune siden onsdag i sidste uge har taget plads i de bløde, røde stole.

Stor tak

Nordisk Film har landet over valgt at stille deres biografsale gratis til rådighed til alle kommuner. Det glæder biografchef i Nordisk Film Biografer Næstved, Bente Nielsen, der sammen med resten af personalet har været hjemsendt i over to måneder.

- Der var nogen, der fik en smuk tanke, at skolebørnene kunne bruge biograferne. Så gjorde det i det mindste noget gavn. Biografen stod jo alligevel tom, så lad os dog bruge den, siger Bente Nielsen.

Artiklen fortsætter under billedet


Inspektør i Næstved Ungdomsskole, Lisbeth Pedersen, og René Lützen, der står for det tekniske i forbindelse med filmene, er glad for, at Nordisk Film har stillet en biografsal til rådighed.

Inspektør i Næstved Ungdomsskole Lisbeth Pedersen greb med det samme muligheden. De tilbyder i forvejen en række åben skole tilbud under coronakrisen som parkour, tik tok-dans, guidede ture i Næstved Kunstsby samt åben skatehal - så hvorfor ikke også tilbyde en tur i biografen.

- Det er noget af et udsyn, og de har været enormt lette at samarbejde med. Vi har simpelthen fået nøglerne og koderne udleveret. Stor tak til Nordisk Film, lyder det fra Lisbeth Pedersen.

To tomme sæder

Skoledagen startede onsdag anderledes end normalt for eleverne i 5.b på Lille Næstved Skole, afdeling Karrebækvej. Dagens første lektioner blev ikke brugt i klasselokalet, men i sal 1 i Nordisk Film Biografer Næstved.

Der var hverken popcorn, slik eller sodavand. Og for at overholde retningslinjerne må der maksimum være 50 i salen ad gangen, og der skal siddes med god afstand. Det betyder, at der skal være to tomme pladser mellem hver elev.

- Det er selvfølgelig lidt mærkeligt, men det er dejligt at være i biografen igen, siger Merle Blomberg Jensen på 11 år.

- Man plejer jo at sidde tæt med popcorn og det hele. Men det er nu hyggeligt, supplerer Asger Elias Kasper Brønnum.

Artiklen fortsætter under billedet


To stole mellem hver elev - retningslinjer om afstand og hygiejne overholdes også i biografen.
En succes

René Lützen fra »RL Live Lyd & Lys« styrer det tekniske. Han har stillet projektor, højtalere og ikke mindst sin tid til rådighed. Udstyret og teknikken i biografen kan nemlig ikke bruges, da personalet er sendt hjem.

- Jeg gik alligevel derhjemme og havde ikke så meget at lave. Så tænkte jeg, at det ville jeg godt bruge min tid på. Det er en fornøjelse at se ungerne hernede. De er super glade, siger René Lützen.

Han holdt møde med biografchef Bente Nielsen, som viste rundt og gennemgik alle de praktiske ting, inden de første elever kunne komme i biografen.

- Jeg har været glad for, at nogen har holdt øje med biografen. Det har i hvert fald været sjovt at lave noget anderledes. Det har været en succes, konstaterer Bente Nielsen.

Fuldt booket

Næstved Ungdomsskole har skaffet en række film, som alle har et tema og tilhørende undervisningsmateriale. Klasserne kan selv vælge, hvilken film de vil se. Der er blandt andet blevet vist Krokodillebanden, Hacker og Vølvens Forbandelse.

Alle skoler i Næstved Kommune har fået tilbuddet om at komme i biografen. I starten var det kun 3. til 5. klasse, men da overbygningen kom tilbage i skole fik de også tilbuddet. Og det har indtil videre været et hit med fuldt booket og to hold hver dag.

Efter filmen fik eleverne i 5.b udleveret en vådserviet til at spritte armlæn og sæde af, så biografen er klar til, at næste hold elever kan indtage de bløde sæder. Samarbejdet mellem Nordisk Film og Næstved Ungdomsskole fortsætter indtil videre til starten af juni.

Selv om Folketingets partier nu har givet grønt lys til, at landets biografer kan genåbne før 8. juni, er der endnu ikke fastsat en dato for genåbningen af Nordisk Films biografer.

arrow Ny roman: En hyldest til skaberne af Holmegaard
18. juni 2020 kl. 18:28 Opdateret: kl. 21:57
arrow Der er så stille i biografen
29. april 2020 kl. 07:13 Opdateret: kl. 11:27
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk