17. september 2021
Anne Valentina Berthelsen nød godt af Jacob Marks kanonvalg i Sjællands Storkreds og kommer ind på et tillægsmandat. Foto: Kenn Thomsen
Anne Valentina Berthelsen nød godt af Jacob Marks kanonvalg i Sjællands Storkreds og kommer ind på et tillægsmandat. Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: SF'er brager i Folketinget:- Mit livs største rutsjetur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SF'er brager i Folketinget:- Mit livs største rutsjetur
Opdateret 06. juni 2019 kl. 16:44
Næstved - 06. juni 2019 kl. 16:42
Af Kim Palm

SF's børnebande i Sjællands Storkreds stormer i Folketinget. 27-årige Jacob Mark fik så fornemt et valg, at han trækker yderligere to tillægsmandater til sig. Et af dem går til Næstved-kredens kandidat, 24-årige Anne Valentina Berthelsen, der med 1304 personlige stemmer har opnået valg på yderste mandat.

arrow Læs også: SF-stemmesluger om kanonvalg: »Helt uvirkeligt«

- Det har været mit livs rutsjetur. Jeg hylede hele vejen hjem i bilen fra valgstedet, for jeg kunne jo se, at jeg ikke havde opnået noget stort valg - og nu er jeg kommet ind. Det er næsten ikke til at fatte, siger Anne Valentina Berthelsen.

For den unge danselærerinde fra Bispebjerg er Folketinget en drøm, der går i opfyldelse siden hun som 14-årig kom i folkeskolepraktik hos SF på Christiansborg.

- Jeg har virkelig knoklet for det her, har deltaget i 60 vælgermøder og min benzinregning for den seneste måned lyder på 4.700 kroner, så jeg er ikke kommet sovende til sejren, siger Anne Valentina Berthelsen.

Mærkesager

Med valget af Anne Valentina Berthelsen er motorvejen til Rønnede samtidig kommet et skridt nærmere virkelighed, for den unge kandidat gik nemlig til valg på at kæmpe for motorvejen, selvom SF hellere vil have offentlig transport end mere asfalt.

Udover manglende motorvej er mærkesagerne: Flere praktiserende læger og lægeambulancer til yderområderne, ingen brugerbetaling på psykologhjælp, tandlægehjælp og fysioterapi, flere sengepladser i psykiatrien og bedre og billigere transport

Udover Jacob Mark og Anne Valentina Berthelsen blev også 23-årige Astrid Carøe valgt ind for SF i Sjællands Storkreds.

arrow Når det ikke er den med flest stemmer, der bliver valgt
06. juni 2019 kl. 15:45 Opdateret: kl. 00:24
arrow Khader: En helt ny begyndelse for K
06. juni 2019 kl. 13:15 Opdateret: kl. 13:21
arrow Overblik - Sjællands Storkreds: DF halveret - LA helt ude
06. juni 2019 kl. 11:27 Opdateret: kl. 13:35
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk