17. oktober 2021
Helle Jessen (S) har blik for naturen, og det er ikke den, der har fået første prioritet i den nye plan for retningslinjer, mener hun. Her er hun ude ved udgravningen til den store sø ved Bjørnebækken. Foto: Anna C. Møhl
gallery icon

Se billedserie

Helle Jessen (S) har blik for naturen, og det er ikke den, der har fået første prioritet i den nye plan for retningslinjer, mener hun. Her er hun ude ved udgravningen til den store sø ved Bjørnebækken. Foto: Anna C. Møhl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: S-kvinde på barrikaderne: Natur bliver tromlet af solcelleplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

S-kvinde på barrikaderne: Natur bliver tromlet af solcelleplan
Næstved - 25. april 2019 kl. 16:05
Af Robert Andersen

Helle Jessen (S) var på barrikaderne på tirsdagens byrådsmøde, da den nye hensigtserklæring om store solcelleanlæg var til debat.

I en længere bandbulle kritiserede hun Plan- og Erhvervsudvalgets plan for retningslinjer for ansøgere til nye solcelleanlæg og konstaterede derefter, at hun ikke ville stemme imod planen.

Da Sjællandske dagen efter spørger hende, om hvorfor hun ikke bare stemte imod, griner hun og siger:

- Det ville jo hverken have gjort fra eller til, så det gad jeg ikke. Det hjælper jo ikke, når man bare kan se bort fra det. Det er bare en service, til ansøgerne, sagde hun.

Hun er utilfreds med, at der ikke truffet en beslutning, der er bindende - et sæt retningslinjer som skal følges.

Stod det til Helle Jessen burde der være vedtaget regler, inden man sagde ja til Gavnø-baronessens plan for et gigantisk solcelleanlæg i Nylandsmose.

- Når man har sagt ja til Nylandsmose, så bliver det svært at sige nej til andet, siger hun.

Hun frygter, at landskabet, naturen og kystområderne kommer til at spille andenviolin, da Nylandsmose både er kystnært, bevaringsværdig og lavland.

Byrådet vedtog retningslinjerne efter en kort debat, hvor Venstre, undtaget Otto Poulsen og så den konservative Helge Adam Møller forsøgte at få forslaget sendt i høring. Det endte dog med at forslaget kørte igennem uden afstemning.

- Det burde være sendt i 12 ugers høring, sagde Venstres Kristian Skov-Andersen.

Flere byrådspolitikere var dog enige i, at det var en omvendt måde at gøre det på. Først at godkende det gigantiske Gavnø-projekt og derefter vedtage retningslinjerne for de kommende projekter.

- Det er en bagvendt måde. Vi skulle have gjort det først. Og før Nylandsmose, sagde SF's Jette Leth Buhl.

I sidste ende så er det stadig byrådet, der tager stilling til, om der skal bevilges en godkendelse til at opsætte de store solcelleanlæg.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk