8. august 2020
Tre glade rynker, fra venstre Maria Stenholm Møller, Lisbeth Møller og Rikke Jørgensen. Foto: Mogens Lorentzen
gallery icon

Se billedserie

Tre glade rynker, fra venstre Maria Stenholm Møller, Lisbeth Møller og Rikke Jørgensen. Foto: Mogens Lorentzen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rynkerne er tilbage i dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rynkerne er tilbage i dag
Næstved - 08. juli 2020 kl. 11:49
Af Mogens Lorentzen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

God tur. Hold kæft, hvor er det godt, det I gør.

arrow Læs også: Rynkerne kom i mål

Sådan sagde sønderjyden, der i Dybbøl stod i vejkanten med sin kone og barn. Alle tre vinkede og smilte til os Rynkeby-ryttere.

Og selv om regnen nærmest har pisket ned på hele vores tur rundt i Danmark, så har humøret været højt.

- Sluk for sprinkler-anlægget, var en kvik bemærkning fra vores sponsorchef Jakob Kargaard. Og kaptajn Mikael Kastrup Hansen har uddelt mange verbale roser til hele holdet. For at vise engagement og humør.

- Og husk, at de børn vi kører for, har det værre end os. Vi bliver bare våde, siger han, når der kommer en ny byge. Kun syv minutter efter den forrige sluttede.

Coronapræget tur

Normalt cykler Team Rynkeby-holdene til Paris. Men intet er normalt i disse corona-tider, så Team Rynkeby Storstrøm har valgt at cykle Danmark Rundt på fem dage. Vi startede lørdag, og slutter sidst på eftermiddagen, når vi "lander" på Herlufsholm Idrætscenter. Centerchefen er en har deltagerne.

Men om du cykler til Paris eller Danmark Rundt, så ligner dagene hinanden. Og du skal cykle over 170 kilometer hver dag.

Dagen starter med kaptajnens briefing klokken 7,15. Mikael Kastrup Hansen giver en kort orientering om dagen, mens vicekaptajn Henrik Skovly fortæller om dagens etape. Han har lagt ruten rundt i Danmark, og kender stort set hver meter.

Bagsmæk i mål

Vi starter klokken 7,30, og første depot er efter cirka 50 kilometer. Frokostdepotet er efter cirka 100 kilometer, og hvis vi kører over 150 kilometer er der et kort depotstop omkring 130 kilometer. Når vi kører til Paris er distancen cirka 1.350 kilometer - fra lørdag til lørdag. Danmark Rundt er knap 800 kilometer - fra lørdag til onsdag.

I mål gør de to holdchefer status, og så er det tid til at ordne cykler.

Bagsmæk er et begreb alle Rynkeby-deltagere ser hen til med glæde. Det foregår, når vi er i mål, og teamets servicehold er klar med diverse drikkevarer og lækkerier. Særligt træstammer fra Enø er populære. Og det er ved bagsmækken, at der er godmodige drillerier.

- Du har spist for meget til morgenmad, Svend. Lød bemærkningen til Svend Sand, da han punkterede 150 meter efter starten på en af etaperne.

Lægebesøg fra Næstved

Team Rynkeby-projektet har rødder i Danmark. Og selv om der nu er over 50 hold fra Danmark, Norge, Sverige, Finland, Tyskland og Schweiz, så er Rynkeby mest kendt i Danmark. Derfor har der været særlig opmærksomhed fra folk i ferie-Danmark.

En særlig overraskelse var det, da lægeparret Helle Roested og Leif Christiansen dukkede op i Vejle. De har kørt til Paris med Rynkeby mange gange, men er ikke med i år. I stedet er de initiativtagere til cykel-holdet Bagsmæk, som hovedsageligt består af tidligere Rynkeby-ryttere.

Sidste år havde Næstved-lægerne særdeles travlt med at uddele salttabletter og give gode råd i den stegende hede, der mødte rytterne på vej mod Paris i sommeren 2019. Det er ikke problemet i år, hvor alle ryttere er blevet våde flere gange på samme dag.

- God tur. Og pas på jer selv, lød meldingen fra Helle Roested.

Sidste etape

I dag kører vi sidste etape. Vi starter i Snekkersten, og kører til Rigshospitalet, hvor vi skal besøge børnekræftafdelingen.

Lige som vi tidligere på ugen besøgte børnekræftafdelingerne i Odense og Århus. Det giver mening, fordi hovedformålet med Team Rynkeby er at skaffe penge til børn med kritisk sygdom. Særlig børnecancerfonden.

Alle deltagerne betaler for at være med, så alle tilskud går direkte til behandling af syge børn.

I eftermiddag slutter årets Danmark Rundt.

arrow Rynkeby ramt af regn og punkteringer
06. juli 2020 kl. 09:15 Opdateret: kl. 09:59
arrow Danmark Rundt i corona-skygge
05. juli 2020 kl. 10:02 Opdateret: kl. 21:52
arrow Rynkerne klar til Himmelbjerget
03. juli 2020 kl. 09:30 Opdateret: kl. 16:45
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk