17. oktober 2021
Rynke-rytternes holdkaptajn med mikrofonen, Mikael Kastrup Hansen, synes at klimadebatten om heliumballoner er løbet løbsk. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Rynke-rytternes holdkaptajn med mikrofonen, Mikael Kastrup Hansen, synes at klimadebatten om heliumballoner er løbet løbsk. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rynkekaptajn: Vi tager vores affald med hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rynkekaptajn: Vi tager vores affald med hjem
Næstved - 04. juli 2019 kl. 15:35
Af Anna C. Møhl

Mens debatten for og især imod gule heliumballoner i naturen har raset, er sagens hovedpersoner - Team Rynkeby Storstrøm - kommet mere end halvvejs på cykelturen til Paris.

arrow Læs også: Året der gik - juni: Balloner på dagsordenen

Holdkaptajn Mikael Kastrup Hansen er ærgerlig over, at cykelholdets afgang fra Næstved i fredags er kommet til at handle om miljøsvineri i stedet for om arbejdet med at samle penge til ind kræftforskning.

Byrådsmedlem Per Sørensen (S) er fortørnet over, at Rynke-rytterne sendte gule balloner til himmels, da de sagde farvel til Næstved. Nogle frygter, at når luften går ud af ballonerne falder de ned og kan blive spist af dyr.

Per Sørensen har derfor forlangt, at sagen vendes af Byrådet. Team Rynkeby Storstrøm kun kan få kommunalt tilskud, hvis de dropper ballonerne, lyder det fra byrådsmedlemmet.

Holdkaptajnen er ked af, at debatten har taget en for ham uventet drejning ind i byrådssalen.

- Lige nu tænker jeg mest på, at rytterne og serviceholdet kommer sikkert frem til Paris. Debatten er stukket helt af og det kommer til at lyde som om vi ikke har tænkt os om. Selvfølgelig sender vi ikke plastik ud i naturen. Ballonerne forgår i naturen ligesom som når et blad komposteres, siger Mikael Kastrup Hansen.

Han har ikke fundet evidens for, at når man åbner en råbuk, så kan man finde rester at heliumballoner.

For at understrege, at Rynke-rytterne er opmærksomme på miljødebatten, så indsamles feltets affald, som tages med tilbage til Danmark og sorteres.

Mikael Kastrup Hansen opfatter Per Sørensens kritik af Rynkeby-rytternes himmelbårne afskedssalut som spild af byrådets tid.

Det samme gør byrådsmedlem Otto Poulsen, Venstre.

Han mener, at Per Sørensen desperat leder efter en sag at kaste sig over, efter han mistede sin formandspost i Næstved Havn.

- Det hører ingen steder hjemme, at han pisser dem op og ned ad ryggen. Hans angreb på mennesker, der knokler for syge børn, er usmageligt, siger Otto Poulsen.

Klimaaktivisten Per Sørensen returnerer angrebet ved at fortælle, at han stortrives uden at være formand for Næstved Havn.

- Jeg er på ingen måde desperat og jeg er ingen bitter mand efter 20 år som havneformand. Jeg har hele tiden rost Rynkerytterne for det gode formål, men det provokerede mig, at de sendte balloner op, når der var et godt og miljørigtigt alternativ med brevduer, siger han.

arrow Kommunen kan ikke stoppe Team Rynkebys ballonfærd
26. juni 2019 kl. 18:32 Opdateret: kl. 15:17
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk