19. februar 2020
Modsat mange andre gymnasieretninger har ZBC indført nultolerance overfor alkohol på introturen for førsteårselever. Men derfor kan man godt more sig alligevel. Fotos: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Modsat mange andre gymnasieretninger har ZBC indført nultolerance overfor alkohol på introturen for førsteårselever. Men derfor kan man godt more sig alligevel. Fotos: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rustur uden alkohol:Helt okay, siger eleverne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rustur uden alkohol:Helt okay, siger eleverne
Næstved - 23. august 2019 kl. 05:52
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Modsat mange andre gymnasieretninger har handelsgymnasiet ZBC i Næstved indført nul-tolerance overfor alkohol og stoffer på introturen for førsteårselever. I stedet tog eleverne på cykel til Klinteby og hyggede igennem med lege, der skal ryste eleverne sammen og gøre dem klar til tre krævende år i handelsgymnasiet.

arrow Læs også: Mange unge med mod på egen virksomhed

- Det er lidt sværere at være social uden alkohol. Men det går alligevel. Man skal bare vænne sig til tanken, lyder det fra Cecilie Høst, Anna Thøfner og Anna Dreyer, der i stedet har medbragt en vandpibe.

Ifølge formanden for Danske Gymnasieelever, Martin Mejlgaard er det helt fint med en introtur uden alkohol - så længe eleverne selv har været med til selv at bestemme, hvordan den skal foregå.

- Når bare det ikke er noget, der skal detailreguleres fra Christiansborg, men er aftalt mellem rektor, lærere og elever, så er det helt okay. Men det jeg godt kan frygte er, hvis politikerne helt vil forbyde alkohol ude på gymnasierne. Det vil tvinge de unge ud i buske og parker og nattelivet, hvor det er anderledes utrygt, siger Martin Mejlgaard.

Danske unge indtager fortsat førerpositionen i Europa, når det handler om druk og fuldskab. Men ifølge den seneste undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse og Trygfonden går det den rigtige vej. Rapporten viser nemlig, at fire ud af fem 15-25-årige ikke drikker sig fulde hver weekend.

arrow Skills-stafet rykker ved de unge
13. september 2019 kl. 21:20 Opdateret: kl. 10:34

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk