4. marts 2021
Kulturudvalget med formand Linda Frederiksen (S) i spidsen beder Rønnebæksholm om at redegøre mere konkret for, hvad de vil bruge pengene til. Her er udvalgsformanden fotograferet i kunsthallen, da hun i sidste uge uddelte Talentprisen 2019. Foto: Thomas Olsen
Kulturudvalget med formand Linda Frederiksen (S) i spidsen beder Rønnebæksholm om at redegøre mere konkret for, hvad de vil bruge pengene til. Her er udvalgsformanden fotograferet i kunsthallen, da hun i sidste uge uddelte Talentprisen 2019. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rønnebæksholm må vente på milliontilskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rønnebæksholm må vente på milliontilskud
Næstved - 31. oktober 2019 kl. 00:57
Af Esben Thoby

Arbejdet med en omfattende renovering af udearealerne på Rønnebæksholm samt igangsættelsen af en proces, så de gamle ladebygninger kan tages i brug til andet end opbevaring, må vente lidt endnu. Medlemmerne af Kultur- og Demokratiudvalget var på deres møde mandag enige om ikke at godkende en ansøgning på 2,28 millioner kroner.

arrow Læs også: Talenter får eget projektrum

- Vi vil gerne have noget mere, end hvad der var med i ansøgningen. Vi vil se nogle planer og et budget, ikke bare nogle tal. Det er jo et stort beløb og mange penge at frigive uden at have set en eneste tegning. Vi vil gerne have føling med det, fortæller udvalgsformand Linda Frederiksen (S).

Rønnebæksholm skriver i ansøgningen, at man blandt andet vil bruge pengene på renovering af den historiske herregårdshave og selve parkanlægget. Der skal også udarbejdes en samlet 50 års pleje- og udviklingsplan af en landskabsarkitekt med kendskab til herregårdsmiljøer, etableres flere siddepladser og anlægges en lydpark.

Som det er i dag, er der flere bygninger på Rønnebæksholm, som enten slet ikke benyttes eller alene fungerer til opbevaring. Dette vil man lave om på, så særligt de gamle ladebygninger kan bruges til både at afholde kulturelle begivenheder og udstillinger, men også til at huse kreativ læring. Første skridt vil være at foretage nødvendige tagreparationer af Høje Lade.

- Vi er ikke i tvivl om, at det er en god idé at få repareret taget, men de andre ting vil vi gerne høre mere om. De må have nogle konkrete planer, som ikke kan være så svære at finde frem, så beslutningen om de 2,3 millioner kroner er udsat til næste udvalgsmøde, siger Linda Frederiksen.

Pengene er i forvejen afsat til Rønnebæksholm på anlægsbudgettet, men det er altså op til politikerne at afgøre, hvorvidt de bruges korrekt.

arrow Rønnebæksholm-projekter må udskydes efter fejlslagen ansøgning
13. november 2019 kl. 18:18 Opdateret: kl. 18:32
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk