26. februar 2021
Planlægningen af årets store begivenhed på Rønnebæksholm skrider frem. Her er det udstillingskurator Maria Kjær Themsen (tv) sammen med Rønnebæksholm-leder Lotte Juul Petersen. Foto: Kim Rasmussen
Planlægningen af årets store begivenhed på Rønnebæksholm skrider frem. Her er det udstillingskurator Maria Kjær Themsen (tv) sammen med Rønnebæksholm-leder Lotte Juul Petersen. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rønnebæksholm efterlyser: - Må vi låne dit tæppe?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rønnebæksholm efterlyser: - Må vi låne dit tæppe?
Næstved - 16. februar 2021 kl. 11:31
Af Esben Thoby

Under udstillingen »Soil.Sickness.Society« vil billedkunstner og forfatter Jakob Jakobsens installation »Gulvet fra Hospital for selvmedicinering« blive vist på 1. sal i Herskabsstalden på Rønnebæksholm. I den forbindelse er kunsthallen på udkig efter ægte tæpper.

arrow Læs også: Far og søns vandretur mod Rundetårn sluttede brat
Ingen sko

Gulvet kommer til at bestå af en masse ægte tæpper lagt på kryds og tværs over hinanden. Gulvet bliver udstillingens centrale mødested og skal fungere som et blødt rum, hvor gæster kan tale sammen, hvile eller lytte til historier fra Jakob Jakobsens anmelderroste bog Ophør oprør - dagbog fra en indlæggelse.

Alle besøgende vil blive bedt om at tage skoene af, og der vil kun være puder, som man kan sidde på.

- Idéen om at åbne et hospital opstod, da jeg for nylig blev indlagt på det officielle hospital i en periode på tre måneder. Da jeg var der, blev det klart for mig, at jeg havde brug for et andet hospital. Vi har brug for et andet hospital. Et der er åben for eksperimenter i pleje og behandling. Ikke kun med hensyn til psykisk sygdom, men for alle former for sygdom og handikap, der mangler repræsentation og integration i denne verden. Giv os en pause, siger kunstneren selv.

Udlåne tæppe

»Soil.Sickness.Society« afvikles fra 23. juni til 31. oktober og har et svimlende budget på fem millioner kroner. Det kan lade sig gøre, fordi Rønnebæksholm har vundet udstillingsprisen Vision 2020, som Bikubenfonden står bag.

Hvis man har lyst til at bidrage til værket og udlåne sit tæppe, skal man skrive til info@roennebaeksholm.dk. Der vil blive arrangeret en eftermiddag i udstillingsperioden, hvor alle bidragsydere kan fortælle historien om netop deres ægte tæppe.

arrow Stor svensk gør-det-selv-kæde rykker ind i Danmark
16. februar 2021 kl. 10:15 Opdateret: kl. 19:03
arrow Jim Lyngvild om ny udstilling: Jeg sætter røven i klaskehøjde
16. februar 2021 kl. 04:43 Opdateret: kl. 20:56
Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk