25. september 2020
Enhedslisten vil presse på for flere penge til velfærd, siger Freja Lynæs Larsen. Foto: Robert Andersen
Enhedslisten vil presse på for flere penge til velfærd, siger Freja Lynæs Larsen. Foto: Robert Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rød blok i byrådet: Vi vil hellere velfærd end anlægsfest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rød blok i byrådet: Vi vil hellere velfærd end anlægsfest
Næstved - 16. september 2018 kl. 07:12
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Socialdemokraternes parlamentariske flertal i Næstved Byråd, De Radkiale, SF og Enhedslisten, holder igen med prangerpungen og satser i stedet på, at byrådet i det kommende budget prioriterer velfærd fremfor millioner til nye skoler og svømmehal.

arrow Læs også: Venstre undrer sig: Tynd dokumentation for kæmpeudgifter

- Der skal styr på budgetterne. Vi har områder, der har været underbudgetteret i rigtig mange år. Det skal der rettes op på, siger den radikale gruppeformand Lars Hoppe Søe.

Han afviser ikke, at De Radikale kan gå med til at afsætte penge til nye skoler eller Vandkulturhus/svømmehal. Men i første omgang skal hullerne lukkes og der skal tilføres flere penge til dagtilbud og skolebørn.

- Et Vandkulturhus/svømmehal kan selvfølgelig blive nødvendig, hvis det virkelig viser sig, at de eksisterende svømmehaller er så nedslidte som det fremgår af rapporten fra Cowi. Men det skal diskuteres grundigt, siger den radikale gruppeformand.

Samme melding lyder fra Enhedslistens gruppeformand Freja Lynæs Larsen. Hun glæder sig over, at grønthøsteren er afskaffet, altså den årlige 1 pct.s besparelse, der har været gældende praksis overalt i kommunen de senere år. Hun siger samtidig, at Enhedslisten vil presse på for flere penge til velfærd.

- Det gælder især på børne-, handicap-, skole- og ældreområdet, siger Freja Lynæs Larsen.

SF's Jette Leth Buhl er helt på linje. Hun vil heller ikke lægge sig fast på at bygge nyt før det er fuldkommen afklaret om de tre eksisterende svømmehaller kan renoveres for et fornuftigt beløb.

- Det er valget mellem pest og kolera og hvis det vitterligt viser sig, at det vil koste 127 mio. kr. at renovere vores eksisterende svømmehaller, ja så må vi selvfølgelig overveje at bygge nyt, siger Jette Leth Buhl.

Byrådet har budgettet til førstebehandling på tirsdag. Og dagen efter har borgmester Carsten Rasmussen indkaldt samtlige partier til nye drøftelser.

arrow Ny plan: Vil selv bygge »Super-svømmehal«
13. september 2018 kl. 05:55 Opdateret: kl. 16:08
arrow Svensk kommunes budskab til Næstved: Vandland skaber vækst
20. august 2018 kl. 09:33 Opdateret: kl. 09:33
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk