25. maj 2020
Sagen omhandlede blandt andet en shotgun og en »gøb«. Modelfoto
Sagen omhandlede blandt andet en shotgun og en »gøb«. Modelfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rockersympatisører dømt i våbensag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rockersympatisører dømt i våbensag
Næstved - 13. oktober 2019 kl. 05:53
Af Robert Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Retten i Næstved afsagde fredag dom i sagen mod fire mænd og en kvinde i alderen 20 til 28 år, som var tiltalt for flere forhold vedrørende besiddelse af våben og forsøg herpå.

arrow Læs også: To fængslet efter fund af stoffer og skarpladt pistol

En mand og en kvinde blev hver idømt fængsel i 2 år og 3 måneder for besiddelse af en pistol på kvindens bopæl.

Det skriver Sydsjællands og Lollands-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Den 25-årige mand blev sendt direkte til afsoning af de 2 år og 3 måneders ubetinget fængsel, mens den 28-årige kvinde kunne forlade retten. På baggrund af kvindens mindre rolle og hendes personlige forhold blev hun nemlig idømt en kombinationsdom, hvor 3 måneder blev gjort ubetinget, mens de resterende 2 år blev gjort betinget med vilkår.

Fire af de tiltalte havde i hvert fald på gerningstidspunktet tilknytning til bandegrupperingen Satudarah via en lokal støttegruppe ifølge Sydsjællands og Lollands-Falsters Politi.

Sagen havde sin opstart i forbindelse med en helt anden sag om brandstiftelse. På baggrund af rettens kendelse i den sag blev en adresse i Menstrup i Næstved herefter ransaget af politiet 11. april. Da politiet ankom til adressen, var tre af de tiltalte, herunder den dømte 25-årige mand og den 28-årige kvinde, på adressen. Under ransagningen fandt politiet en ni millimeter pistol i en affaldspose i en køkkenskuffe. Pistolen var isat magasin med fire skarpe patroner.

Retten fandt det ikke bevist, at den tredje person på adressen havde forsæt til besiddelse af den fundne pistol, hvorfor han blev frifundet ifølge Sydsjællands og Lollands-Falsters Politi.

Under politiets videre efterforskning dukkede flere forhold op til overfladen. Ved en gennemgang af den dømte 25-årige mands telefon fandt politiet nemlig korrespondance med de øvrige tiltalte om blandt andet en shotgun og en »gøb«. Der fandtes ikke bevis for, at disse våben rent faktisk var besiddet eller overdraget, eller at der var tale om forsøg herpå. Derfor blev de øvrige tre tiltalte frifundet for disse forhold.

Det var en enig domsmandsret, som afsagde dommen mod de tiltalte, som under sagen i store træk har nægtet sig skyldige ifølge Sydsjællands og Lollands-Falsters Politi.

Retssagen begyndte 1. oktober og vedrørte desuden forhold om hærværk, tyveri fra en bil og besiddelse af en mindre mængde hash og kokain. Straffen blev for de øvrige tiltalte udmålt til fængsel mellem 60 dage og 3 måneder for disse forhold.

De dømte valgte at tage betænkningstid i forhold til anke.

arrow Narkodømt hjælper politiet - får nedsat straf
11. december 2019 kl. 11:43 Opdateret: kl. 11:57
arrow Familiefar gemte 40 kg. amfetamin: Landsretten nedsætter straffen
11. december 2019 kl. 10:21 Opdateret: kl. 10:21
Nu er det igen muligt at komme på restaurant. Har du savnet at gå ud og spise?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk