29. juli 2021
Det var her i lejligheden på Østre Ringvej at en 25-årig mand blev ramt af seks skud.
Det var her i lejligheden på Østre Ringvej at en 25-årig mand blev ramt af seks skud.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rockerboss fældet af sin egen hangaround

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Rockerboss fældet af sin egen hangaround
Opdateret 14. september 2019 kl. 13:16
Næstved - 14. september 2019 kl. 08:30
Af Kim Palm

En fældende forklaring fra det nederste led i det tunge rocker-hieraki, en såkaldt »hangaround«, udløste fredag 11 1/2 års fængsel til den tidligere Bandidos-præsident, Kristian Beck Hansen.

arrow Læs også: Uligevægtig Tarzan dansede på kølerhjelm

Han blev dømt for at have organiseret og beordret drabsforsøget på en dengang 25-årig mand i en lejlighed på Østre Ringvej i november 2017. Den 25-årige, der solgte hash for rivalerne fra Satudarah, blev skudt seks gange i arme, mave og ben, men overlevede mirakuløst attentatet på Østre Ringvej.

Den unge hangaround holdt til i klubhuset i Ringstedgade og han afleverede en forklaring som tre dommere og fem ud af seks nævninge fandt troværdig. Den unge mand forklarede nemlig, at Kristian Beck Hansen havde spurgt om den unge hangaround ville hjælpe med at rydde eller skaffe hashhandleren af vejen.

Han fortalte også, at de inden drabet havde kørt op til adressen på Østre Ringvej for at undersøge terrænnet.

Den unge hangaorund blev aldrig sat til at udføre drabsforsøget. Men han fortalte, at Jim-Bo Poulsen, der allerede er blevet dømt for at være manden der førte pistolen, to dage efter drabsforsøget blev udnævnt til »prospect«, altså prøvemedlem, i rockerklubben.

- Det her minder mest af alt om en bestilt likvidering. Derfor går jeg efter 15 års tillægsstraf, lød det fra sagens anklager, Mariam Khalil.

Hun måtte dog nøjes med mindre, da de seks nævninge og tre dommere efter 20 minutters votering nåede frem til den endelige kendelse på 11 1/2 års fængsel, oveni den dom på 2 1/2 års fængsel for hashhandel, som Kristian Beck Hansen blev idømt i februar.

Forsvarer Poul Hauch Fenger var overrasket over, at fem ud af seks nævninge fandt hans klient skyldig og appellerede prompte sagen til landsretten - med krav om frifindelse.

Krisitian Beck Hansen modtog dommen med en mild hovedrysten. Den store mand havde blikket fast rettet mod familien og viste ikke nogen nævneværdige udsving på følelsesregisteret.

Det er heller ikke første gang, at Kristian Beck Hansen er blevet dømt for grov kriminalitet. Han har et langt synderegister bag sig.

I 2010 blev han idømt tre år og tre måneders fængsel for grov vold. I 2014 fik han tre måneders fængsel for forsøg på grov vold og i maj 2017 blev han idømt en fem år lang behandlingsdom på grund af psykisk uligevægt.

I dag afsoner han sin dom i Vestre Fængsel - og han kan se frem til mange år endnu inden han atter kan kalde sig en fri mand.

Normalt udløser en sag om drabsforsøg seks års fængsel. Men Krisitian Beck Hansen blev dømt efter straffelovens paragraf 81a, der udløser dobbelt straf i sager om rocker- eller bandekriminalitet.

Imens er der blevet fredeligere i Næstved, hvor politiet ikke har konstateret skud i bandemiljøet siden april 2018.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk