27. september 2021
Brugen af robotter på apoteker er ikke noget nyt, siger apoteker Mads Hanning. Foto: Ida Steenfeldt Andersen
gallery icon

Se billedserie

Brugen af robotter på apoteker er ikke noget nyt, siger apoteker Mads Hanning. Foto: Ida Steenfeldt Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Robot-Bob giver piller til folket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Robot-Bob giver piller til folket
Næstved - 11. marts 2020 kl. 15:51
Af Ida Steenfeldt Andersen

- Jeg skal hente nogle nye piller mod mit høje blodtryk.

arrow Læs også: Nyt tiltag under corona: Drive-in apotek til borgere i risikogruppen

- Ja, så gerne.
Der bliver trykket på et par knapper.

- De er på vej. Imens Bob finder, hvad du skal have, kan vi snakke lidt om, hvad forskellen på de her piller er i forhold til dem, du før har taget.

Robotten Bob den nyeste medarbejder på Fuglebjerg Apotek. Hans fineste - og eneste - opgave er, at holde styr på apotekets 10.000 pakninger af lægemidler, og levere varerne ud til skranken, når personalet beder ham om det.

Selvom det lyder som et meget ensidigt job, så er Bob en af landets allerbedste specialister. Han er programmeret til at scanne, aflæse og finde lige præcis det, der bliver efterspurgt. Hans mekaniske metalarm kører med millimeterpræcision rundt mellem 15 kvadratmeter glashylder, og finder nøjagtig de pakninger, som personalet beder ham om.

Mere tid til kunderne

Apoteker på Fuglebjerg Apotek Mads Hanning er glad for den nye investering, som blot har været en del af hverdagen på apoteket i et par dage.

- Personalet har fået mere tid til at snakke med kunderne, rådgive dem og svare på spørgsmål, fordi Bob laver det lavpraktiske logistikarbejde for dem, forklarer han.

Og selvom Bob kun har været installeret på apoteket i få dage, så har han allerede gjort arbejdsdagen nemmere for blandt andet farmakonom på apoteket Mette Gudtmann, der har været ansat i seks år.

- Det går hurtigere, når Bob henter medicinen for os, end da vi selv gjorde det, og så bliver der frigivet mere tid med kunderne, som jeg er sikker på, resulterer i bedre service, siger hun.

Stor udgift

Selvom en robot på Bobs størrelse ikke er billig at erhverve sige, så er Mads Haaning sikker på, at pengene er givet godt ud. Robotten, opstillingen og tilslutningen har kostet omkring en million i alt. Men med en levetid på omkring 15 år, er Mads Hanning sikker på, at Bob bliver tjent hjem over tid.

- Og så er det jo umuligt at sætte en pris på den store gevinst, det er for både personalet og kunderne, at de har mere tid og kontakt, siger han.

Udover at levere medicin til personalet ved skranken, kan Bob også spytte medicin ud, når det bliver bestilt til at skulle sendes hjem til kunderne, og så sorterer han automatisk udgået medicin og andre fejlprodukter fra.

arrow Sorø Apotek: Mundbind er udsolgt
09. marts 2020 kl. 14:09 Opdateret: kl. 14:06
arrow Bodil fejrer 40 år på apoteket
31. marts 2019 kl. 16:39 Opdateret: kl. 08:52
arrow Bank og apotek køber ejendom i bymidten
09. marts 2019 kl. 10:10 Opdateret: kl. 10:10
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk