23. marts 2019
Robin Ekelund oplevede skudepisoden på nærmeste hold, men det har ikke påvirket ham siden, fortæller han til Sjællandske. Foto: Esben Thoby
Robin Ekelund oplevede skudepisoden på nærmeste hold, men det har ikke påvirket ham siden, fortæller han til Sjællandske. Foto: Esben Thoby
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Robin sad ved siden af bandemedlem, der blev skudt: - Det var uhyggeligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Robin sad ved siden af bandemedlem, der blev skudt: - Det var uhyggeligt
Næstved - 13. september 2018 kl. 13:55
Af Esben Thoby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Endnu en mand blev onsdag fængslet i sagen om det skyderi, der fandt sted i Næstved om aftenen fredag den 20. april. Her blev en 22-årig mand med tilknytning til bandemiljøet ramt af skud i benet. Han sad på en plastikstol foran tatovørforretningen »Don't fear ink«, som dengang havde lokaler på Nordre Farimagsvej.

arrow Læs også: De sidste skud i rockerkrigen - dommen falder om to uger

Ejer af »Don't fear ink« Robin Ekelund sad lige ved siden af den 22-årige, som han netop havde købt en bil af. Pludselig kom en mand løbende og affyrede skud mod den 22-årige.

- Det var uhyggeligt. Det var det da. Men det hele gik så hurtigt, så man når faktisk ikke at tænke så meget, siger tatovøren, da Sjællandske møder ham i forretningen i Ramsherred.

Her flyttede man til i foråret, kort efter skyderiet på Nordre Farimagsvej. Ifølge Robin Ekelund havde man brug for mere plads, men skyderiet var også en medvirkende årsag.

Efter at have skudt løb manden videre. Det 22-årige skudoffer blev af en ven, som også var til stede, slæbt ind i en bil og kørt til hospitalet. Robin Ekelund gik i gang med at tørre blod op med en moppe.

- Ærlig talt, så har jeg ikke tænkt så meget over det siden, og jeg har ikke ligget søvnløs over det. For jeg vidste jo, at det ikke havde noget med os at gøre. Det var ham, de gik efter, fortæller tatovøren.

- Det er vigtigt for mig at understrege, at »Don't fear ink« ikke har noget som helst med rockere at gøre, tilføjer han.

Det er politiets opfattelse, at skyderiet er en del af den verserende bandekonflikt, som hærger hele Sjælland. 28. juni foretog ordensmagten en storstilet aktion, hvor 27 adresser blev ransaget, og der blev fundet blandt andet narkotika samt flere våben og ammunition. 14 blev anholdt og otte efterfølgende varetægtsfængslet. En 24-årig mand fik ved et grundlovsforhør dagen efter en straksdom for at have medvirket til skyderiet foran tatovørforretningen.

Et par uger efter blev endnu et par mænd anholdt og sigtet for deres roller ved skyderiet. Den yngste af dem - en 22-årig mand - blev varetægtsfængslet efter et grundlovsforhør. Han får nu selskab af en 23-årig mand fra Næstved, som ligeledes har tilknytning til bandemiljøet. Den 23-årige blev fremstillet i et lukket grundlovsforhør onsdag formiddag og varetægtsfængslet frem til foreløbig 10. oktober. Han nægter sig skyldig.

De fængslede i det store kompleks, som omfatter hele Sydsjællands og Lolland-Falsters Politikreds, har alle i større eller mindre grad tilknytning til banderne Bandidos, Asgardians 89, Brothas eller Gremium.

arrow De er tiltalt for drabsforsøget
18. februar 2019 kl. 16:21 Opdateret: kl. 10:06
arrow Stor splid i Satudarah efter skudepisode
16. januar 2019 kl. 07:12 Opdateret: kl. 17:06
arrow 23-årig anholdt for medvirken i en skudepisode ved en tatovørforretning
12. september 2018 kl. 12:37 Opdateret: kl. 12:37

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk