13. december 2018
Ring Syd er blevet færdig næsten et halvt år tidligere end planlagt. Og den åbnes 27. oktober.
gallery icon

Se billedserie

Ring Syd er blevet færdig næsten et halvt år tidligere end planlagt. Og den åbnes 27. oktober.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ringvej i lyntempo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ringvej i lyntempo
Næstved - 20. oktober 2017 kl. 07:45
Af Mogens Lorentzen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Omfartsvejen Ring Syd er blevet færdig i rekordtempo. Det er kun et år siden, at borgmester Carsten Rasmussen og teknisk udvalgs formand Søren Revsbæk i en kæmpe gravemaskine tog første spadestik. Og nu er de politikere klar til åbning af vejen. Det sker fredag den 27. oktober.

Borgmesteren har faktisk inviteret transportminister Ole Birk Olesen (LA) til at stå for indvielsen, men ifølge Carsten Rasmussen har han ikke fundet tid i kalenderen til at deltage i vejåbningen.

Det er gået stærkt med det kommunale vejprojekt. Ifølge den oprindelige tidsplan skulle vejen først være færdig i januar 2018 - og det sidste slidlag asfalt ville være på plads i foråret 2018. Men hovedentreprenør Barslund har haft fart på, og vejarbejdet har hele tiden være foran tidsplanen.

Ring Syd er sidste etape af omfartsvejbyggeri til over en milliard kroner. Både staten og kommunen har bygget veje. Nu er Næstved Kommune færdig med den sidste etape fra Præstøvej til Vordingborgvej.

Prisen for Ring syd er 127 millioner kroner. Vejen ventes at blive benyttet af omkring 6.000 biler i døgnet.

Ring Syd er sidste etape af den i alt 23 kilometer lange omfartsvej rundt om Næstved, som er anlagt i et samarbejde mellem Vejdirektoratet og Næstved Kommune. Vejdirektoratet har bygget den vestlige og nordlige del af systemet, og Næstved Kommune har anlagt den østlige og sydlige del.

Ved åbningen er der taler af borgmester Carsten Rasmussen, udvalgsformand Søren Revsbæk og projektchef Mads Kruuse fra Barslund.

Snoreklipningen sker klokken 15, hvorefter vejen åbnes.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk