3. august 2021
I regnvejr fungerer de hvide sejl som vandopsamlere. Der er ?buler? af vand over hele striben. Men der bliver rettet op på det - uden at det skal pilles ned igen og uden at forstyrre udeserveringen. Foto: Jan Jensen
gallery icon

Se billedserie

I regnvejr fungerer de hvide sejl som vandopsamlere. Der er ?buler? af vand over hele striben. Men der bliver rettet op på det - uden at det skal pilles ned igen og uden at forstyrre udeserveringen. Foto: Jan Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Regnvand fylder de nye solsejl på Axeltorv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regnvand fylder de nye solsejl på Axeltorv
Opdateret 21. juni 2021 kl. 13:55
Næstved - 21. juni 2021 kl. 13:52
Af Jan Jensen

Mandag morgen og regnen høvler ned over Axeltorv. Den nye permanente overdækning holder tæt, men vandet samles i store lommer på de hvide sejl, som en teltdug, der ikke er spændt ud.

Avisen sender et billede til en af de nøglepersoner i Næstved Kommune, som har været med til at beslutte den nye overdækning, som blev sat op i begyndelsen af måneden.

- Vi er vidende om udfordringen med vand på sejlene, og har allerede bedt rådgiver om at sørge for at få det løst, siger Thore Rytter Klitgaard, arkitekt og chefkonsulent i Næstved Kommune.

Det skal prøves af

Lederen af Park & Vej, Morten Toft Hansen, har tidligere forklaret, at den permanente overdækning er sat op efter aftale med Underhuset og Alt Godt. Det er planen, at Park & Vej mødes med parterne og Næstved Cityforening senere for at evaluere på de nye hvide solsejl.

Men der bliver lavet forbedringer inden mødet.

- Der bliver lavet et diskret indgreb, som hverken påvirker statikken (fysik: kræfter, der holder legemer i ligevægt, red.) på overdækningerne eller op- og nedtagningsproceduren. Det kan laves, mens sejlene står oppe, så det heller ikke påvirker udeserveringen, siger Thore Rytter Klitgaard.

Taget højde for justeringer

Nedlukningen af samfundet har betydet, at overdækningen af Axeltorv blev forsinket, men både den permanente overdækning og den øvrige overdækning, som blandt andet består af flytbare stadepladser er klar.

Initiativet fik oprindelig en kølig modtagelse af torvehandlerne, som mener at staderne er for små.

- Det er forventeligt at mindre tilretninger kan forekomme på et specialdesign som staderne på Axeltorv, og der er taget højde for disse mindre justeringer i udviklingen af projektet, siger Thore Rytter Klitgaard.

De skygger der, hvor folk går og ikke, hvor man skal sidde. Det er et af kritikpunkterne for den nye overdækning, som Næstved Kommune har investeret i. På en solskinsdag skaber den stemning omkring Alt Godt. Foto: Jan Jensen

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk