21. september 2019
Der er ikke grund til bekymring - kun til agtpågivenhed, når talen falder på Næstved Kommunes økonomi.  Der er stadig penge i kassen.
Der er ikke grund til bekymring - kun til agtpågivenhed, når talen falder på Næstved Kommunes økonomi. Der er stadig penge i kassen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Regnskab med underskud enstemmigt godkendt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regnskab med underskud enstemmigt godkendt
Næstved - 24. april 2019 kl. 05:53
Af Robert Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det blev til et underskud på 65,1 millioner kroner for Næstved Kommune i 2018. Det var der ingen der opfattede som så grelt, at det ikke kunne godkendes på tirsdagens byrådsmøde.

Det skyldes primært, at kommunen har fået 53,1 millioner kroner færre ind i skatteindtægter end beregnet og har undladt at låne 10 millioner kroner, som man ellers havde budgetteret med.

De to tidligere smertensbørn arbejdsmarkedsområdet og aktivitetsbestemt medfinansiering (sundhed), som notorisk har generet underskud, gav i 2018 overskud på henholdsvis 70,5 mio. kroner og 19,4 mio. kroner. Kommunen måtte dog aflevere 30 mio. kroner fra arbejdsmarkedsområdet til staten i en såkaldt midtvejsregulering.

Det var alle partier enige om kunne godkendes og fremsendes til revisor.

På minus siden kunne byrådet notere sig, at på mange af de sociale parametre, har der været underskud eller et merforbrug som de kalder det.

På Handicap, Psykiatri og Børn og Unge måtte byrådet notere et underskud på 20,1 mio. kroner, selv om man i løbet af året tilførte ekstra 15,7 mio. kroner.

Borgmester Carsten Rasmussen (S) kaldte årets resultat for mindre tilfredsstillende, mens Lars Hoppe Søe kaldte det godkendt men ikke tilfredsstillende.

- Vi skal være agtpågivende, sagde han og slog fast, at det ikke kom bag på ham, at der var et overforbrug på Handicap, Psykiatri og Børn og Unge-områderne.

- Det vidste vi godt. De var underbudgetteret, sagde han.

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk