5. august 2020
Kirsten Devantier har beskæftiget sig med sygehuse og psykiatri siden hun blev valgt ind i Storstrøms Amt i 1994. Hun mener, at der til stadighed er brug for politikere til at styre sundhedstilbuddet tll borgerne. Foto: Bjørn Armbjørn
Kirsten Devantier har beskæftiget sig med sygehuse og psykiatri siden hun blev valgt ind i Storstrøms Amt i 1994. Hun mener, at der til stadighed er brug for politikere til at styre sundhedstilbuddet tll borgerne. Foto: Bjørn Armbjørn
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Regionspolitikere: Trist at blive nedlagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regionspolitikere: Trist at blive nedlagt
Næstved - 17. januar 2019 kl. 14:16
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kirsten Devantier (V) kan se tilbage på en lang karriere som sundhedspolitiker, som snart er slut. I hvert fald hvis det står til partifællen Lars Løkke Rasmussen, som vil have udfaset regionspolitikerne til fordel for embedsmænd.

arrow Læs også: Se på kortet hvilket sundhedsfællesskab du hører til

Kirsten Devantier blev første gang valgt ind i lokalpolitik i 1978 i den hedengangne Holmegaard kommune og i Storstrøms Amt i 1994 og har beskæftiget sig med sundhedspolitik lige siden.

- Jeg overværede statsministerens pressemøde og sidder stadig tilbage med masser af ubesvarede spørgsmål, men helt grundlæggende mener jeg, at der er brug for folkevalgte i sygehuspolitikken. Jeg har altid været optaget af psykiatrien som rummer nogle af samfundets svageste og mest udsatte borgere. Her mener jeg at have gjort min berettigelse, siger Kirsten Devantier, der også har plads i regionsrådets mest magtfulde organ, Forretningsudvalget.

Socialdemokraten Susanne Lundvald fra Appenæs i Næstved er en anden lokal regionspolitiker, der beklager regeringens udspil. Hun mener selv, at hun har gjort en forskel som folkevalgt og har ikke den store fidus til Lars Løkke Rasmussens nye sundhedsreform.

- Nogle gange er vi nødt til at træffe en politisk beslutning. Og for mig har det også handlet om at tænke lokalt her i regionen. Jeg har f.eks været med til at bevilge ekstra midler til det lille akutsygehus i Nykøbing Falster lige som jeg har kæmpet for at få indført dialysebehandling på Næstved Sygehus, så patienterne slipper for lang transporttid, siger Susanne Lundvald.

Susanne Lundvalds partifælle, Freddy Blak, er som altid kontant i mælet. Han kalder statsministerens udspil for billig leflen for Dansk Folkeparti og det regeringens sundhedsreform for under dumpegrænsen.

- Jeg kalder det også en hån mod alle de Venstre-medlemmer ude i regionerne, der hver dag knokler for at få vores sundhedsvæsen til at fungere, siger Freddy Blak og leverer til sidst en af hans tidstypiske kommentarer:

- Jeg ved, at statsministeren af og til løber sig en tur. Han skulle tage nogle flere løbeture, for hvad han ikke har i hovedet, det må han have i benene.

arrow Patienters opråb til statsministeren: Giv os vores sygehus tilbage
17. januar 2019 kl. 07:33 Opdateret: kl. 17:55
arrow Flytning af kræftpatienter fra Næstved skudt til hjørne... igen
08. januar 2019 kl. 08:47 Opdateret: kl. 13:35
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk