21. juni 2021
En samlet regering står bag afvisningen af Gisselfeld, fastslår sundhedsminister Magnus Heunicke, der er valgt i Næstved-kredsen. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

En samlet regering står bag afvisningen af Gisselfeld, fastslår sundhedsminister Magnus Heunicke, der er valgt i Næstved-kredsen. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Regeringen skyder Gisselfeld ned: Det er kun motorvejen der tæller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Regeringen skyder Gisselfeld ned: Det er kun motorvejen der tæller
Næstved - 08. april 2021 kl. 04:33
Af Kim Palm

Få dage inden regeringen ventes at indlede forhandlingerne om fremtidens investeringer i veje og asfalt, kommer der nu en blank afvisning af tilbuddet fra Gisselfeld Kloster. Det store gods har i et brev til samtlige Folketingets transportordførere tilbudt at stille godsets jorde vederlagsfrit til rådighed for en 2+1 vej, hvis Folketinget dropper en motorvej og lader sig nøje med en motortrafikvej mellem Rønnede og Næstved.

arrow Læs også: Landsbylaug vil indbringe motorvej for EU-domstolen

- Jeg har vendt det med transportminister Benny Engelbrecht og vi er enige om, at afvise Gisselfelds tilbud. En 2+1 vej vil ikke løse de trængselsproblemer, der er på Rute 54. Det handler om en motorvej og intet andet, siger Sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

Enig regering

Meldingen kommer på vegne af hele regeringen, fastslår det lokalt valgte folketingsmedlem, der kommer med den klare udmelding for ikke at skabe vaklen i geledderne forud for de kommende infrastrukturforhandlinger.

- Vi kommer med den her udmelding for at imødegå tvivl og uro om motorvejsprojektet. Jeg har stor respekt for Gisselfeld og deres tiltag for naturen og turismen. Men lige her må de acceptere, at de ligger et sted, hvor de bliver nødt til at afgive jord til projektet, siger Magnus Heunicke.

Den resolutte udmelding fra regeringen kommer som en stor lettelse for Næstveds borgmester Carsten Rasmussen (S). Kommunen har i forvejen blankt afvist tilbuddet fra Gisselfeld, som borgmesteren tidligere har betegnet som direkte tarveligt. Derfor er han ekstra glad for regeringens hurtige håndtering af sagen.

- Det er en stor sten, der bliver ryddet af vejen. For tænk, hvis der var nogle af Folketingets transportordførere, som begyndte at vakle og hælde mod en 2+1 vej. Det ville endnu engang stille os bagerst i køen. Derfor er jeg glad for, at regeringen melder så klart ud inden forhandlingerne går i gang, siger Carsten Rasmussen.

Gisselfeld er overrasket

Det er man langtfra enige i på Gisselfeld Gods. Bestyrelsesformand Anker Laden-Andersen mener, at regeringen overruler støttepartierne med meldingen om at motorvejen er den eneste farbare vej på Sydsjælland.

- Senest er det kommet frem, at to af regeringens støttepartier De Radikale og Enhedslisten anbefaler flere 2+1 veje. Derfor er jeg overrasket over regeringens tidlige udmelding, og jeg synes også det er værd at pointere, at den kommer fra et lokalt valgt folketingsmedlem og ikke fra transportministeren, siger Anker Laden-Andersen.

Ifølge Gisselfeld Kloster er kampen for en 2+1 vej ikke slut endnu.

- Vi tænker virkelig det bedste og mest tidssvarende for Næstved. Derfor fortsætter vi kampagnen for en 2+1 vej i håb om at fornuften sejrer til sidst, siger bestyrelsesformanden for det store sydsjællandske gods.

arrow Vild jubel i motorvejsby: Endelig sker der noget
17. april 2021 kl. 15:43 Opdateret: kl. 16:06
arrow Debat: Radikale vakler ikke i støtten til motorvej
13. april 2021 kl. 09:41 Opdateret: kl. 17:07
arrow DI anbefaler motorvej til Næstved i 2022 - et år før Kalundborg
09. april 2021 kl. 04:43 Opdateret: kl. 16:18
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk