3. marts 2021
Foreløbig 65 tidligere værnepligtige fra beredskabet har fået fast arbejde som pode-specialister i de danske corona-testcentre. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Foreløbig 65 tidligere værnepligtige fra beredskabet har fået fast arbejde som pode-specialister i de danske corona-testcentre. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ræk tungen frem: Værnepligtige er blevet specialister i testcentre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ræk tungen frem: Værnepligtige er blevet specialister i testcentre
Næstved - 10. august 2020 kl. 08:15
Af Kim Palm

Der er rift om Beredskabsstyrelsens værnepligtige. Flere af dem har nemlig fået fast arbejde som pode-medarbejdere i testcenter Næstved og de øvrige centre, hvor der testes for Covid-19.

arrow Læs også: Fuld fart på coronatest: Ventetiden er væk

- Det er de helt rigtige folk til den type job. Under værnepligten har de gennemgået en omfattende førstehjælps- og redningsuddannelse, uddannelse i håndtering af farlige stoffer ved ulykker og meget mere, så det gør dem særdeles velegnede til jobbet med at pode danskerne, siger direktør for Præhospital Center i Region Sjælland, Benny Jørgensen.

Sendt til Ringsted
Foreløbig bemander 65 eks-værnepligtige de danske testcentre og det nylige store udbrud på svineslagteriet i Ringsted har skabt behov for yderligere assistance. Yderligere fire tidligere værnepligtige er sendt til Ringsted for at hjælpe byen gennem corona-krisen.

Chef for Beredskabscenter Sjælland i Næstved, Stig Hammerhøj, er stolt over at hans værnepligtige i stor stil bliver brugt til at pode danskerne for Covid-19.

- Det er unge mennesker, der gør hvad der bliver sagt. De har lært sig disciplin og omtanke, så jeg er kun glad for at tidligere værnepligtige i stor stil benyttes som specialister i testcentrene, siger Stig Hammerhøj.

Korporaler
De tidligere værnepligtige får titel og aflønning som korporaler og kontrakten med Testcenter Danmark løber foreløbig året ud.

Udover Næstved er der oprettet testcentre i følgende byer: Aarhus, Maribo, Odense, Aalborg, København, Hjørring, Thisted, Viborg, Herning, Esbjerg, Kolding, Roskilde, Bornholm, Ballerup, Hillerød og Hvidovre.

Testcenter Danmark har aktuelt kapacitet til at foretage 10.000 test om dagen. Analysen af de gennemførte test foregår på Statens Serum Institut.

arrow Lang kø foran nyt testcenter
10. september 2020 kl. 12:30 Opdateret: kl. 12:32
arrow Testcenteret flytter indendørs: Her skal du testes for corona
05. september 2020 kl. 04:53 Opdateret: kl. 07:12
arrow Bent kom lige forbi og blev coronatestet i en folkevogn
08. juli 2020 kl. 08:49 Opdateret: kl. 10:51
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk