22. september 2020
Foreløbig 65 tidligere værnepligtige fra beredskabet har fået fast arbejde som pode-specialister i de danske corona-testcentre. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Foreløbig 65 tidligere værnepligtige fra beredskabet har fået fast arbejde som pode-specialister i de danske corona-testcentre. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ræk tungen frem: Værnepligtige er blevet specialister i testcentre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ræk tungen frem: Værnepligtige er blevet specialister i testcentre
Næstved - 10. august 2020 kl. 08:15
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er rift om Beredskabsstyrelsens værnepligtige. Flere af dem har nemlig fået fast arbejde som pode-medarbejdere i testcenter Næstved og de øvrige centre, hvor der testes for Covid-19.

arrow Læs også: Lang kø foran nyt testcenter

- Det er de helt rigtige folk til den type job. Under værnepligten har de gennemgået en omfattende førstehjælps- og redningsuddannelse, uddannelse i håndtering af farlige stoffer ved ulykker og meget mere, så det gør dem særdeles velegnede til jobbet med at pode danskerne, siger direktør for Præhospital Center i Region Sjælland, Benny Jørgensen.

Sendt til Ringsted
Foreløbig bemander 65 eks-værnepligtige de danske testcentre og det nylige store udbrud på svineslagteriet i Ringsted har skabt behov for yderligere assistance. Yderligere fire tidligere værnepligtige er sendt til Ringsted for at hjælpe byen gennem corona-krisen.

Chef for Beredskabscenter Sjælland i Næstved, Stig Hammerhøj, er stolt over at hans værnepligtige i stor stil bliver brugt til at pode danskerne for Covid-19.

- Det er unge mennesker, der gør hvad der bliver sagt. De har lært sig disciplin og omtanke, så jeg er kun glad for at tidligere værnepligtige i stor stil benyttes som specialister i testcentrene, siger Stig Hammerhøj.

Korporaler
De tidligere værnepligtige får titel og aflønning som korporaler og kontrakten med Testcenter Danmark løber foreløbig året ud.

Udover Næstved er der oprettet testcentre i følgende byer: Aarhus, Maribo, Odense, Aalborg, København, Hjørring, Thisted, Viborg, Herning, Esbjerg, Kolding, Roskilde, Bornholm, Ballerup, Hillerød og Hvidovre.

Testcenter Danmark har aktuelt kapacitet til at foretage 10.000 test om dagen. Analysen af de gennemførte test foregår på Statens Serum Institut.

arrow Testcenteret flytter indendørs: Her skal du testes for corona
05. september 2020 kl. 04:53 Opdateret: kl. 07:12
arrow Corona-testcentre forlænges til 2021 og søger indendørs
08. juli 2020 kl. 04:43 Opdateret: kl. 06:29
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk