29. juli 2021
Børnene i daginstitutioner skal i langt højere grad møde uddannede pædagoger efter 2025, mener de Radikale.
gallery icon

Se billedserie

Børnene i daginstitutioner skal i langt højere grad møde uddannede pædagoger efter 2025, mener de Radikale.
Foto: Kurt Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Radikale kæmper for flere uddannede pædagoger i daginstitutionerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Radikale kæmper for flere uddannede pædagoger i daginstitutionerne
Næstved - 23. februar 2021 kl. 09:35
Af Rikke Bondesen

Når vi går til læge eller tandlæge, så forventer alle at blive mødt af en person, som har en uddannelse. Men sådan er det langt fra, når vi afleverer vores børn i daginstitution. I Næstveds børnehaver og vuggestuer har hver tredje ansatte ikke en pædagogisk uddannelse. De vil den radikale formand for kommunens Børne- og Skoleudvalg gerne have ændret.

arrow Læs også: Mangler arbejdskraft: Så mange sosu-ansatte er blevet fyret på mindre end fire år

- Vi har institutioner, hvor mindre end halvdelen af medarbejderne er uddannede, og på tværs af hele daginstitutionsområdet er næsten 35 procent af de ansatte ikke uddannede. Vi skal gøre noget, og det må starte med en politisk målsætning, siger Lars Hoppe Søe, formand for Børne- og Skoleudvalget.

75 procent uddannede

Det Radikale Venstre foreslår, at Næstved Kommune vedtager en målsætning om, at der i 2025 skal være en pædagogandel på 75 procent blandt medarbejderne i kommunens daginstitutioner. Derudover skal 15 procent være uddannet som pædagogiske assistenter eller være under uddannelse. I 2030 skal målsætningen være, at alle medarbejdere er uddannede.

Lars Hoppe Søe mener, at det er nødvendigt at hæve uddannelsesniveauet sideløbende med, at der kommer flere ansatte i institutionerne, som følge af at det er politisk besluttet at hæve normeringerne. Uddannelsesniveauet er hidtil gået under radaren i bestræbelserne på at få hævet normeringerne.

- Vi skal være mere ambitiøse med daginstitutionerne. I skolerne er 97 procent af lærerne uddannede og det samme gør sig gældende på mange andre driftsområder i kommunen. Flere uddannede i daginstitutioner vil hæve niveauet for aktiviteter for børnene og for samarbejdet med forældrene, siger Lars Hoppe Søe.

En runde i byrådet

Lars Hoppe Søe står alene i Børne- og Skoleudvalget med ønsket om at kræve en målsætning for uddannelsesniveauet i børnehaver og vuggestuer. Resten af udvalget stemte imod forslaget. Derfor har han brugt den såkaldte standsningsret og kræver, at byrådet behandler forslaget ved mødet tirsdag den 23. februar.

- Jeg er forundret over, at jeg bliver nødt til at hive forslaget i byrådet, men nogen gange er det for nemt at sidde og beslutte noget i lukkede udvalg. Derfor synes jeg, at borgerne skal have lov til at høre argumenterne for, hvorfor nogle partier mener, at det ikke er nødvendigt at uddanne flere af de ansatte, der skal tage sig af vores små børn, siger han.

Ingen fyringer

De Radikale vurderer, at forslaget om at uddanne personalet vil kunne holdes indenfor den nuværende økonomiske ramme frem til 2025. Derefter vil det være nødvendigt at hæve bevillingerne til daginstitutionerne.

- Det forholder vi os til, når vi nærmer os, siger Lars Hoppe Søe, formand for Børne- og Skoleudvalget.

Forslaget fra Radikale Venstre indebærer ikke, at man vil fyre medarbejdere og ansætte nogle nye. Derimod er det ideen, at man vil uddanne og efteruddanne de medarbejdere, der allerede arbejder i kommunens vuggestuer og børnehaver.

arrow Stor succes: Fælles indsats mod corona har virket godt
20. marts 2021 kl. 21:51 Opdateret: kl. 09:14
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk