26. maj 2020
Når vejret er godt, er Rådmandshaven et yndet tilholdssted for festglade unge. Det var under et sådant festligt arrangement, at to brødre sidste år blev overfaldet. De unge på billedet her har ikke noget med episoden at gøre. Foto: Kristian Willumsen
Når vejret er godt, er Rådmandshaven et yndet tilholdssted for festglade unge. Det var under et sådant festligt arrangement, at to brødre sidste år blev overfaldet. De unge på billedet her har ikke noget med episoden at gøre. Foto: Kristian Willumsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Punktum i bizar sag om overfald på brødrepar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Punktum i bizar sag om overfald på brødrepar
Næstved - 06. september 2018 kl. 10:53
Af Esben Thoby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En majaften sidste år var et ungt brødepar samlet med venner til en hyggestund i Rådmandshaven. Det skulle blive alt andet end hyggeligt.

arrow Læs også: Mor dømt for mishandling og vanrøgt af datter i årevis

Ved ottetiden dukkede en 21-årig mand fra Næstved op og henvendte sig til den ene bror. Fuldstændig umotiveret skubbede den 21-årige ham i brystet og gav ham et knytnæveslag så hårdt, at han faldt til jorden.

Da han lå ned på alle fire, blev den unge mand sparket i hovedet, så han brækkede næsen.

Mandens bror forsøgte at komme ham til undsætning, men en 19-årig af anden etnisk herkomst end dansk blokerede vejen, skubbede til broren og tildelte ham fem knytnæveslag i ansigtet.

Et par dage efter overfaldet blev den 21-årige genkendt af den ene bror i et fitnesscenter. Senere spottede den anden bror den 19-årige komme kørende i bil, og der blev optaget en video.

På den baggrund fandt politiet frem til de to, og i marts blev den 19-årige så idømt 60 dages betinget fængsel for sin rolle, selvom han nægtede sig skyldig blandt andet med den begrundelse, at han slet ikke kender hverken brødrene eller den 21-årige.

Sidstnævnte mødte ikke op dengang, og derfor blev hans del i sagen skilt ud.

Den er nu afgjort, og her endte Retten i Næstved også med at komme frem til 60 dages fængsel. Denne gang dog en ubetinget straf, som den 21-årige udbad sig betænkningstid til i forhold til en eventuel anke.

Han havde nægtet sig skyldig og forklaret, at han ganske rigtigt var i Rådmandshaven men ikke havde været del af noget overfald. Den 19-årige medgerningsmand kom til undervejs, og ham kendte han faktisk ikke, lød det.

Dermed er der sat punktum i en sag, som har strakt sig over en længere tidsperiode og haft et temmelig bizart forløb.

Oprindeligt var der endnu en tiltalt, som, sammen med den 19-årige, var anklaget for et overfald mod et andet brødrepar, hvor den ene brækkede næsen og var bevidstløs i flere minutter, da han blev stampet i ansigtet.

Det skete til en privatfest i Næstveds indvandrermiljø, som blev afholdt i en vaskehal. Da sagen oprindeligt var berammet i november sidste år, måtte den dog udsættes, da en tolk, de to brødre skulle have benyttet, var blevet syg.

Siden kom den for i marts, men i mellemtiden havde flere af de vidner, som i første omgang havde udpeget gerningsmændene, ændret forklaret. Derfor måtte anklagemyndigheden droppe tiltalerne om grov vold og alene dømme den 19-årige for vold.

Der var dog beviser nok i forhold til overfaldet i Rådmandshaven, og på den baggrund lykkedes det altså også at få den 21-årige dømt.

arrow Dom stadfæstet: Seks års fængsel for forsøg på at slå ekskone ihjel
12. september 2018 kl. 07:20 Opdateret: kl. 21:00
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk