27. februar 2020
Digeprojektet skal sikre, at Enø og Lungshave er gem sikkert væk bag diger og mure, hvis vandstanden stiger i nærheden af de to meter. Illustration: Næstved Kommune
Digeprojektet skal sikre, at Enø og Lungshave er gem sikkert væk bag diger og mure, hvis vandstanden stiger i nærheden af de to meter. Illustration: Næstved Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Protestgruppe vil smide digeprojekt overbord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Protestgruppe vil smide digeprojekt overbord
Næstved - 24. juni 2019 kl. 05:38
Af Niels Brande
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Drop digeprojektet på Enø og Lungshave, og lad i stedet kommunen, regionen og staten betale for et ordentligt klimaprojekt, der kommer hele Næstved Kommune til gode.

arrow Læs også: Derfor vil protestgruppe have hældt digeprojekt i havet

Sådan lyder det fra en gruppe beboere fra Enø Kystvej, som er røget til tasterne og har sendt en indsigelse til samtlige 31 politikere i Næstved byråd og til forvaltningen.

I brevet peger de blandt andet på en tidligere idé om at anlægge et stordige efter hollandsk inspiration fra ydermolen i Karrebæksminde til Dybsø.

Desuden har Fællesudvalget modtaget en kopi af indsigelsen.

Fællesudvalget står på vegne af beboerne bag projektet, der skal pakke øerne ind bag diger og højvandsmure, så oversvømmelser fremover kan undgås, og formand Jette Johnsen hilser indsigelser velkomne, men alting til sin tid.

- Man kan jo altid komme med indsigelser, men det vigtigste er at komme med dem, når projektet ligger klar i sin færdige form, siger Jette Johnsen.

Det sker, hvis alt går vel, senere i år, da der nu først skal gennemføres en miljøundersøgelse i forbindelse med et Natura 2000-område ved Enø Kystvej, som kommer i karambolage med digeprojektet.

Indsigelsens direkte opfordring til at trække projektet tilbage er særligt møntet på Fællesudvalget, som har magten til at stoppe projektet, eftersom digerne kræver enighed blandt grundejerne.

Indsigelsen kommer på et tidspunkt, hvor digeprojektet tirsdag skal behandles, når byrådet holder møde.

arrow Et skridt nærmere sikring mod oversvømmelse af populære øer
09. maj 2019 kl. 07:29 Opdateret: kl. 22:22

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk