18. februar 2019
I august 2016 ringede skolebestyrelsesformand Louise Schou Thygesen ind til allerførste time på Karrebæksminde Privatskole. Hun glæder sig over den udvikling, skolen er i gang med. Foto: Finn John Carlsson
I august 2016 ringede skolebestyrelsesformand Louise Schou Thygesen ind til allerførste time på Karrebæksminde Privatskole. Hun glæder sig over den udvikling, skolen er i gang med. Foto: Finn John Carlsson
Foto: Finn John Carlsson +45 40142620
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Privatskole på tredje år: Flere årsager til faldene elevtal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Privatskole på tredje år: Flere årsager til faldene elevtal
Næstved - 10. september 2018 kl. 12:35
Af Mia Than West
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Siden 2016 har Karrebæksminde Privatskole med kirken og møllen som nærmeste nabo taget imod elever. Trods diverse udfordringer kom den lille skole godt fra start med omkring 60 elever. Privatskolen voksede det første år til 83 elever og udvidede med pavilloner i skolegården.

arrow Læs også: Elevflugt på privatskole: Kæmper for overlevelse

Nu har skolen netop taget hul på dens tredje skoleår og har igen mødt modstand. Siden april i år har flere forældre valgt at stoppe samarbejdet med skolen og melde deres børn ud.

Det betyder, at der nu går 60 elever på privatskolen lige som for to år siden, da skolen startede. Det kan der ifølge skolebestyrelsesformand Louise Schou Thygesen være flere årsager til.

Hun er selv mor til tre børn på skolen og har været med i bestyrelsen og skolens tilblivelse fra den spæde start.

- Når man starter en ny skole, synes mange det lyder spændende og rigtig godt. Man sidder i idéfasen med en masse drømme, tanker og forventninger til, hvordan det skal være. Så er det måske helt anderledes, når man går i gang, forklarer skolebestyrelsesformanden og fortsætter:

- Der er også nogle, der vælger det i et fravalg af noget andet. Langt størstedelen af dem, der er tilbage vil den her skole. Det betyder noget for hele stemningen på skolen og for gruppen af elever, konstaterer hun.

Louise Schou Thygesen fortæller, at Karrebæksminde Privatskole nu bevæger sig i den retning, som forældrene gerne vil.

Der er eksempelvis udeskole en dag om ugen, hvor elever og lærere tager væk fra skolen. Det kan være alt fra en cykeltur i matematik, hvor diameteren på cyklens hjul måles, til en tur på folkebiblioteket i Næstved i dansk, hvor eleverne lærer om noveller.

Der er desuden morgensamling hver morgen med ugens sang, og skolen har madordning, så forældrene ikke skal tænke på madpakker.

Med 60 elever er der også færre i de enkelte grupper og dermed mindre uro.

- Vi er i fuld gang med udviklingen. Nu ved vi, hvad vi gør i forhold til eksempelvis bæredygtighed og udeskole. Vi er stadig i en proces, hvor vi skal have beskrevet det ordentligt, siger Louise Schou Thygesen.

Skolen er med hjælp fra fondsmidler fra Friluftrådet samt Trelleborgfonden i fuld gang med at udbygge deres naturlegeplads, etablere bålhytte og udekøkken samt anlægge en boldbane af naturmaterialer.

Louise Schou Thygesen fremhæver privatskolens evne til at fange den enkelte elevs interesser og motivere dem til læring derigennem. Derudover er hun selv meget glad for det tætte samarbejde og kontakten mellem forældre, skolens ledelse og ansatte.

- Vi gør meget ud af forældreinddragelse. Det er forældrenes skole, og alle idéer er velkommen. Der er kommet mere stabilitet, og jeg synes, vi er ved at have skabt en ramme, som vi også kan definere udadtil, fastslår Louise Schou Thygesen.

arrow Privatskole fritstiller skoleinspektøren
17. september 2018 kl. 09:05 Opdateret: kl. 15:47
arrow Forældre: Derfor valgte vi privatskolen til vores børn
10. september 2018 kl. 19:47 Opdateret: kl. 15:01
arrow Folkeskolen gør comeback: Privatskole mister elever
14. august 2018 kl. 05:59 Opdateret: kl. 16:50

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk