16. juli 2020
Elever fra Hammer Frie Privatskole er videre i finalen i skoleprojektet Madkamp og skal undervises af kagedronningen Mette Blomsterberg den 3. juni.  Foto: Hans Jørgen Johansen
Elever fra Hammer Frie Privatskole er videre i finalen i skoleprojektet Madkamp og skal undervises af kagedronningen Mette Blomsterberg den 3. juni. Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Privatskole får kagedronningen Mette Blomsterberg som vikar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Privatskole får kagedronningen Mette Blomsterberg som vikar
Næstved - 27. maj 2020 kl. 14:46
Af Mia Than West
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selvom folkeskoler landet over må vente lidt endnu på igen at kunne indtage madkundskabslokalet, skrues der i disse dage op for madlavningen på Hammer Frie Privatskole.

Valgfagsholdet »Himlen« er finalister i skoleprojektet Madkamp. Traditionen tro skulle projektet, som fokuserer på opkvalificering af faget madkundskab, være afsluttet med DM i Madkundskab på Kold College i Odense. Det har Corona sat en stopper for.

Det betyder dog ikke, at eleverne snydes for muligheden for at fremvise det store arbejde, de har lagt i skolekøkkenerne.

Opskrifter udgives

Som en alternativ finale afsluttes Madkamp i år med en vikartime med selveste Mette Blomsterberg. Det foregår online, og her vil kagedronningen afholde livesessioner for hver enkelt finaleklasse ud fra det, som eleverne har lært i årets Madkamp.

Sammen med Mette Blomsterberg skal eleverne kreere korn-roulader. Alle elever har forinden modtaget et bagekit, som indeholder alt det, eleverne skal bruge til madlavningssessionen.

Elevernes mange innovative opskrifter på kornretter, som er blevet udarbejdet som en del af forløbet, samles og udgives i en opskriftssamling.

Kritiske forbrugere

Madkamp har tidligere haft fokus på mejeriprodukter, bælgfrugter og kål. I år er temaet »Kend dit korn!« for blandt andet at sætte fokus på kornets rolle i den danske madkultur.

Forløbet har klædt eleverne på med viden og kompetencer og styrket deres forståelse for blandt andet gluten, den gode dej, forskellige kornsorter samt dets egenskaber og muligheder.

- Madkamp handler om at give eleverne interesse for mad og mod på at gå i køkkenet. Det er vigtigt for vores madkultur, fordi det ruster det dem til at blive kritiske forbrugere, siger Judith Kyst, direktør i Madkulturen, som sammen med seks af landets professionshøjskoler står bag Madkamp.

Innovativt og bæredygtigt

»Himlen« er ét ud af i alt ni udvalgte finalehold, som hver får en personlig madlavningssession med Mette Blomsterberg. Finaleholdene modtager også personlige udtalelser fra Madkampfinalens dommerpanel baseret på elevernes arbejde med årets tema.

I dommerpanelet findes blandt andre Helle Brønnum Carlsen, lektor i madkundskab, som er blevet særlig imponeret over Hammer Frie Privatskoles arbejde med retten »Den populære karamelliserede majskage«. Hun siger om retten: »Eleverne har været rigtig gode til at bruge korn i retter, hvor vi ikke plejer at have korn. Og det er både innovativt og bæredygtigt«.

Hammer Frie Privatskoles madlavningssession finder sted den 3. juni.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk