28. februar 2021
Boderne til venstre, Kirkepladsens Skole i midten og gymnastisksalen til højre, hvor det har været foreslået, at Næstveds Kunstforenings nuværende lokaler skal være både studiecafé, kafferisteri og bageri. Foto: Esben Thoby
Boderne til venstre, Kirkepladsens Skole i midten og gymnastisksalen til højre, hvor det har været foreslået, at Næstveds Kunstforenings nuværende lokaler skal være både studiecafé, kafferisteri og bageri. Foto: Esben Thoby
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Privat investor skal lokkes ind i Boderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Privat investor skal lokkes ind i Boderne
Næstved - 08. januar 2020 kl. 03:56
Af Esben Thoby

Hvad skal Boderne og Kirkepladsens Skole anvendes til i fremtiden? Det spørgsmål blev stillet første gang helt tilbage i august, men svaret lader fortsat vente på sig.

arrow Læs også: Søger om syv millioner kroner: Vil omdanne nedlagt skole til læringsmekka

- Vi har givet os selv en vanskelig opgave. Særligt spørgsmålet omkring skolen er svært. Center for Kultur og Borgerservice knokler fortsat på for at se, om det er muligt at få private investorer ind, som vil lave mad på stedet, siger Linda Frederiksen (S).

I sin egenskab af formand for Kultur- og Demokratiudvalget gav hun mandag en status på situationen, som altså fortsat er uafklaret.

Næste skridt er at få en lokal erhvervsmægler til at kigge på, hvad huslejen skal være for Kirkepladsens Skole. Centerchef Kim Dawartz har et møde i kalenderen i denne uge, fortæller Linda Frederiksen, og uddyber:

- Det er svært at sætte en pris. Derfor skal vi have en mægler til at komme med et bud på, hvad lejen skal være, før erhvervsfolk finder det interessant. Samtidig må det ikke være konkurrenceforvridende i forhold til de nuværende caféer i byen.

Politikerne har været lune på at etablere et street food-marked i den gamle skole, men det kræver, at der investeres i et køkken på stedet. Det vil kommunen ikke selv stå for, og da et sådant ikke lige er til at fjerne igen for investoren, er det vigtigt, at huslejen er attraktiv.

- Det er lettere med Boderne, som er en fredet bygning, hvor der ikke må installeres et køkken. Her har jeg stadig en forventning om, at en beslutning er truffet inden udgangen af januar. Det er ikke sikkert, vi når det med skolen, selvom jeg stadig håber og tror det. Hvis ikke en aftale er på plads inden næste udvalgsmøde (27. januar, red.), må vi todele beslutningen, siger Linda Frederiksen.

Det er blevet foreslået at bruge Boderne som et »Byens Hus«, der skal huse både city-, turist- og erhvervsforeningen samt udstillende kunstnersammenslutninger.

arrow Street food-idé ser ud til at dø
28. januar 2020 kl. 22:30 Opdateret: kl. 14:54
Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk