31. oktober 2020
Der er lagt i kakkelovnen til et rabaldermøde når DSB og BaneDamark tørner sammen med pendlerne i Næstved 27. februar.  Her foto fra et lignende møde i Glumsø.
Der er lagt i kakkelovnen til et rabaldermøde når DSB og BaneDamark tørner sammen med pendlerne i Næstved 27. februar. Her foto fra et lignende møde i Glumsø.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pressede pendlere mødes med DSB og BaneDanmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pressede pendlere mødes med DSB og BaneDanmark
Opdateret 14. februar 2020 kl. 10:18
Næstved - 14. februar 2020 kl. 10:11
Af Kim Palm

Danmarkshistoriens længste sporspærring vil formentlig lokke mange folk af huse, når de pressede togpendlere torsdag den 27. februar på Næstved Rådhus får besøg af topfolk fra DSB og BaneDanmark.

arrow Læs også: Farvel til to jernbanebroer

Kort før jul meddelte BaneDanmark, at det planlagte sporarbejde mellem Næstved og Ringsted forlænges med yderligere tre måneder. Dermed er der lukket for al togtrafik fra den 28. marts og helt frem til den 29. november og det har bragt flere frustrationer frem i pendlerne.

- Jeg vil ikke undlade at gøre opmærksom på en skrivelse fra et af vores medlemmer. Han fortæller, at familien nu har købt bil nummer to, at han fremover vil lade sig transportere i bil og at han aldrig vender tilbage til DSB. Sådan et budskab burde mane til eftertanke, siger bestyrelsesmedlem i Næstved Pendlerklub, Carsten Hansen.

Ordfører kommer

På mødet i Næstved vil BaneDanmark fortælle om det arbejde, der går i gang når strækningen spærres og DSB vil fortælle om den kompensation, du kan få, hvis du er pendler.

- DSB har spillet ud med to måneders kompensation for otte måneders lukning af strækningen. Det synes vi stadig er i underkanten, siger Carsten Hansen.

Det er ikke kun kommunens pendlere, der er med til mødet på rådhuset i Teatergade. Det samme er den konservative transportordfører, Niels Flemming Hansen og borgmester Carsten Rasmussen.

- Niels Flemming Hansen har selv henvendt sig og spurgt om han måtte komme med til mødet. Alle gode kræfter, der kæmper sammen med os er selvfølgelig velkomne, så vi er rigtig glade for, at han deltager i mødet, siger Carsten Hansen, der efterlyser action og handlekraft fra byens borgmester.

- Jeg kunne godt tænke mig at se Carsten Rasmussen i en mere offensiv rolle. Det er ikke nok at sige, at det er en katastrofe, når banestrækningen lukker eller når en virksomhed flytter ud af byen på grund af manglende motorvej. Der skal mere til, siger Carsten Hansen på vegne af de knap 7.000 borgere, der dagligt rejser med toget ud af kommunen.

Tre timers møde

DSB og BaneDanmark besøger også Lundby og Vordingborg under turneen på Sydbanen.

Mødet i Næstved foregår torsdag den 27. februar fra kl. 18 til 21.

Alle er velkomne, uanset om du er nabo til arbejdet, daglig pendler eller bare nysgerrig borger.

arrow 90 procent færre passagerer med bus og tog på Sydbanen
07. april 2020 kl. 09:25 Opdateret: kl. 08:46
arrow Beboere får langt til byen når broer lukker
24. januar 2020 kl. 16:20 Opdateret: kl. 17:16
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk