26. januar 2020
Når en nyopereret mor er alene med børnene eller en alenefar går ned med stress, så kan der godt være brug for en hjælpende hånd. Home-Start Næstved tilbyder praktisk hjælp i hverdagen. Fotos: Home-Start
gallery icon

Se billedserie

Når en nyopereret mor er alene med børnene eller en alenefar går ned med stress, så kan der godt være brug for en hjælpende hånd. Home-Start Næstved tilbyder praktisk hjælp i hverdagen. Fotos: Home-Start
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pressede familier får hjælp med vasketøjet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pressede familier får hjælp med vasketøjet
Næstved - 20. september 2019 kl. 09:00
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er ikke nemt at have det svært.

Det ved de alt om i Home-Start Næstved, en frivillig organisation der hjælper pressede småbørnsfamilier med at få hverdagen til hænge sammen.

Med en donation på 45.000 kroner fra Nordea Fonden har Home-Start nu fået mulighed for at uddanne flere frivillige til at hjælpe pressede familier i Næstved syd.

- Vi ved, der er familier i området, der har behov for hjælp, men ikke nødvendigvis tager imod vores tilbud. Nu vil vi gøre en særligt indsats for at finde de mennesker, fortæller koordinator Helle Kronstrand fra Home-Start Næstved.

Det handler mest af alt om praktisk hjælp i hverdagen, da Home-Start er udsprunget af en engelsk grundidé om at være den flinke nabo, der træder til og hjælper, når det brænder på.

- Tidligere stod der som regel en nabo parat til at trøste babyen, så mor kunne få noget søvn. Det gør der ikke længere. Derfor tilbyder vi hjælp i form af en skulder at græde ud ved, praktisk hjælp med at lægge vasketøj sammen og andre opgaver, som kan virke uoverskuelige, siger Helle Kronstam.

Hun peger på, at nogle familier ikke er trygge ved kommunens folk, men har behovet. Home-Start er en privat organisation, som lukker nogle af de servicehuller kommunen efterlader. En familie kan få hjælp af en frivillig to timer om ugen i seks til ti måneder.

Det kan være til at få overblik over økonomien, de daglige gøremål eller ud af ensomhed. Tilbuddet om praktisk hjælp, støtte venskab og omsorg til sårbare børnefamilier har dog et klart sigte.

- Vi yder hjælp til selvhælp. Det er meningen, at den enkelte familie efter nogle måneder selv kan tage et større ansvar. Vi er ikke et rengøringsfirma, som man lægge en bestillingsseddel til, siger Helle Kronstam.

Home-Start Næstved har i øjeblikket 32 frivillige og med donationen fra Nordea Fonden er der penge til at uddanne 20 nye. Det sker på et kursus til oktober.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk