18. oktober 2019
Samarbejdet mellem Alfred Olsen og Inge Eriksen i Karrebæksminde Fiskeri- og Bymuseum fortsætter, selv om næstformand Alfred Olsen forlader bestyrelsen. Han bliver revisor og vil fortsat være aktiv i håndværkergruppen. Foto: Mogens Lorentzen
Samarbejdet mellem Alfred Olsen og Inge Eriksen i Karrebæksminde Fiskeri- og Bymuseum fortsætter, selv om næstformand Alfred Olsen forlader bestyrelsen. Han bliver revisor og vil fortsat være aktiv i håndværkergruppen. Foto: Mogens Lorentzen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Populært at se på kunst i fiskerimuseet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Populært at se på kunst i fiskerimuseet
Næstved - 10. maj 2019 kl. 07:27
Af Mogens Lorentzen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med over 5.000 gæster er Karrebæksminde Fiskeri- og Bymuseums årlige kunststillinger en kæmpe succes.

arrow Læs også: Hæderslegat til manden der købte museet for én krone

- Det er en win-win situation. Og vi er meget tilfredse med det store besøgstal. Vi får fokus på Karrebæksminde og vores museum, siger Inge Eriksen.

Hun har siden 2015 været formand for Karrebæksminde Fiskeri- og Bymuseum.

På generalforsamlingen, der naturligvis blev holdt i museets mødelokale på første sal glædede formanden siger over, at der i 2004 var en række fremsynede borgere, der tog initiativ til at redde det mere end 200 år gamle hus på havnen i Karrebæksminde.

Museums-bygningen er opført i 1809 og er Karrebæksmindes ældste bygning.

- Hvis ikke nogle fremsynede borgere havde taget initiativ til at redde huset, så ville der nok have været rækkehuse på området i dag, siger Inge Eriksen.

Hovedformålet med foreningen, der har 270 medlemmer, er at bevare og vedligeholde den gamle bygning. Et langsigtet arbejde, der kræver en målrettet indsats blandt andet af den håndværkergruppe, der en dag om ugen mødes for at tage sig kærligt af den gamle bygning. Og større opgaver venter - blandt andet står stråtaget på halvdelen af huset for en udskiftning.

Hele sommeren er der kunstudstilling i museums-lokalerne. Sidste sommer udstillede ialt 32 kunstnere, og deres værker blev set af over 5.000 gæster. Og et af årets højdepunkter var mindeudstillingen for den lokale tandlæge og billedhugger Aage Berntsen. Udstillingen blev holdt i oktober og fik stor opmærksomhed og mange besøgende.

Efter mange år som næstformand ønskede Alfred Olsen at blive afløst. Han erstattes af Peter Christiansen, men Alfred Olsen fortsætter som revisor og i håndværkergruppen.

Til bestyrelsen genvalgtes Merete Lorentzen og Palle Birk Hansen, mens Frank Sørensen fortsætter som suppleant. Ralph Asmund blev nyvalgt til bestyrelsen.

De populære sommerudstillinger starter 30. maj - Kristi Himmelfartsdag. Og så fortsættes med skiftende udstillinger hele sommeren frem til udgangen af august.

arrow Tag-gave til by- og fiskerimuseum
07. juli 2017 kl. 07:57 Opdateret: kl. 16:41
Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk