28. september 2020
Fredrik Borelli fortæller, at han er meget påvirket af retssagens resultat, som var helt anderledes, end hvad han havde ventet. Det går ud over hans genoptræning, fordi det fylder så meget i tankerne. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Fredrik Borelli fortæller, at han er meget påvirket af retssagens resultat, som var helt anderledes, end hvad han havde ventet. Det går ud over hans genoptræning, fordi det fylder så meget i tankerne. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politividne kan give Fredrik ny mulighed for ankesag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politividne kan give Fredrik ny mulighed for ankesag
Næstved - 12. januar 2019 kl. 12:00
Af Esben Thoby

- Det fylder mere, end jeg har lyst at indrømme. Jeg burde fokusere på min genoptræning og venner, men det er jeg ikke i stand til lige nu. Selvom jeg ikke er blevet dømt for noget, står der i dommen, at jeg har kørt over for rødt lys, og at det sådan set er min egen skyld, jeg er blevet hjerneskadet. Det vil jeg ikke have siddende på mig.

arrow Læs også: Hjerneskadede Fredrik: - Jeg tænker på retssagen hver dag

Fredrik Borelli kan ikke acceptere, at en 63-årig mand i midten af december blev frikendt for blandt andet uagtsom legemsbeskadigelse ved Retten i Næstved. Han førte bilen, som tilbage i maj 2017 drejede til venstre fra Køgevej ad Østre Ringvej og påkørte den dengang 20-årige motorcyklist.

Den unge mand var på vej tilbage til sin værnepligt på Livgardens Kaserne, men endte med i stedet at blive fløjet med lægehelikopter til Rigshospitalet, hvor han lå mere end 100 dage i koma. I dag bor han på et center for hjerneskadede i Ølstykke, og stort set alle minder om livet fra før ulykken er slettet fra hans hjerne.

- Jeg kan slet ikke forstå, at Statsadvokaten har afvist at tage sagen op i landsretten. I dommen står der, at man har lagt vægt på bilistens forklaring om, at der var grøn drejepil for ham - og at det understøttes af cyklisten, som vidnede. Men han talte jo kun om lyset på den lille lyskurv for cyklister, så det er faktuelt forkert. Det burde da være noget, man kiggede på i en ankesag, siger Fredrik Borelli.

Nye oplysninger
I Næstved sidder Fredrik Borellis familie og er lige så frustrerede. Hans mor og far har sendt klager til både anklagemyndigheden, Statsadvokaten og justitsminister Søren Pape Poulsen (K) - uden endnu at have fået svar fra nogen af stederne.

- Vi har også sendt en formel ansøgning til Procesbevillingsnævnet, som er vores bedste mulighed for at få en ankesag gennemført, selvom tidsfristen er overskredet. De har sagt, at sager kun tages op, hvis der er nye oplysninger - og det, mener vi, der er i form af et politividne, siger Jeanette Mølbach, mor til Fredrik Borelli.

Hun refererer til en politibetjent, som var til stede, da ulykken skete for godt halvandet år siden.

- Jeg har talt i telefon med ham flere gange siden ulykken, og han var meget overrasket over dommen. Han fortæller mig, at der på gerningsstedet ikke var nogen som helst snak om, hvorvidt Fredrik skulle have kørt over for rødt lys. Det undrer os, at der ikke var indkaldt et eneste politividne i byretten, lyder det fra Jeanette Mølbach.

Forskellige forklaringer
Sagens mest omstridte punkt handler om, hvorvidt der var grønt eller rødt lys for Fredrik Borelli, da han på motorcykel kørte ud i krydset. I retten forklarede den 63-årige tiltalte, at han havde haft grøn drejepil - og dermed har der været rødt for Fredrik Borelli.

Det var dog første gang, at den 63-årige nævnte noget om en drejepil. Da han blev afhørt af politiet umiddelbart efter ulykken i maj, sagde han, at der havde været grønt hovedlys. I en telefonisk afhøring mere end et halvt år senere fastholdt han denne forklaring. Ingen af disse oplysninger blev fremført under sagen i byretten.

- Som jeg har nævnt mange gange før, så gjorde anklageren slet ikke sit arbejde godt nok. Jeg har af politiet fået oplyst, at hun skal give en skriftlig redegørelse for forløbet, som vi får tilsendt og mulighed for at kommentere på. Det ser vi frem til, siger Jeanette Mølbach.

arrow Anklager beklager fejl men afviser ankesag
22. marts 2019 kl. 14:14 Opdateret: kl. 13:25
arrow Hjerneskadede Fredriks familie i chok: Ankesag droppet
02. januar 2019 kl. 05:42 Opdateret: kl. 18:49
arrow Hjerneskadede Fredrik og familien klager over »uretfærdig« retssag
21. december 2018 kl. 11:31 Opdateret: kl. 11:29
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk