18. juni 2021
Tre hovedpersoner, der direkte er berørt af DFs farvel til byrådet. Kristian Skov-Andersen (tv), Helge Adam Møller og  borgmester Carsten Rasmussen. Arkivfoto: Thomas Olsen
Tre hovedpersoner, der direkte er berørt af DFs farvel til byrådet. Kristian Skov-Andersen (tv), Helge Adam Møller og borgmester Carsten Rasmussen. Arkivfoto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen +45 20471567
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politisk skiftedag: Havnekritiker får plads i bestyrelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Politisk skiftedag: Havnekritiker får plads i bestyrelse
Næstved - 29. september 2020 kl. 21:45
Af Anna C. Møhl

Den mest markante kritiker af en erhvervshavn midt i Næstved by, borgmester Carsten Rasmussen (S), får plads i Næstved Havns bestyrelse.

arrow Læs også: K: Byggeboom kræver mere fokus på veje

Det står klart efter DFeren Niels Kelberg tirsdag aften officielt blev meldt ud af byrådet. Han trækker sig fra politik på grund af helbredsproblemer, og hans poster i diverse udvalg er delt ud.

Kelbergs plads i havnebestyrelsen overtages af Carsten Rasmussen, som i sommer sendte chokbølger gennem Næstved, da han i et sommerinterview i Sjællandske luftede, at tiden er løbet fra en erhvervshavn i Næstved.

Han kan ikke se for sig, at en mindre erhvervshavn baseret på glas, kævler og grus har nogen fremtid. Tiden er løbet fra en forholdsvis lille erhvervshavn baseret på kunder, som om 15-20 år måske slet ikke eksisterer, vurderer borgmesteren. Den markante udmeldingen kommer ovenpå byrådets ønske om at byudvikle havnearealerne og flytte erhvervshavnen ud på fjordsiden af Svingbroen. Den bynære havns arealer skal udvikles med boliger, cafeer og småerhverv.

Velkommen

Formand for havnens bestyrelse, Vestres borgmesterkandidat Kristian Skov-Andersen, byder det ny bestyrelsesmedlem velkommen.

- Jeg havde ikke set det komme, men jeg hilser borgmesteren velkommen. Det vidner om, at Næstved Havn fortjent samler stor opmærksomhed omkring sig, siger han.

Selv om de radikale kun har to ud af byrådets 31 mandater, så bliver det svært at få fat i Lars Hoppe Søe og Klaus E. Jakobsen, når der er møde i økonomiudvalget.

Klaus E. Jakobsen overtager Niels Kelbergs plads i det magtfulde økonomiudvalg, hvor Lars Hoppe Søe i forvejen sidder.

DF er ude

Rokaden giver plads til partihopperen Thomas Palmskov.

Han var oprindelig partikollega med Niels Kelberg og sad i byrådet indtil han ikke opnåede genvalg i 2017. I mellemtiden har oversergenten skiftet DF ud med et medlemsskab af de konservative.

Partiskiftet giver de konservative tre byrådsmedlemmer og Thomas Palmskov får et comeback i byrådet. Han overtager Kelbergs plads i teknisk udvalg.

Dermed er DF inden for de seneste par måneder gået fra to til ingen mandater i byrådet.

arrow Comeback i lokalpolitik til oversergenten
07. oktober 2020 kl. 21:00 Opdateret: kl. 12:27
arrow DF'er stopper i byrådet: Han talte altid de handicappedes sag
22. september 2020 kl. 14:52 Opdateret: kl. 10:35
arrow Sidste DFer forlader byråd: Konservative scorer mandatet
22. september 2020 kl. 04:19 Opdateret: kl. 17:54
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk