16. oktober 2021
Børne- og Skoleudvalget med formand Lars Hoppe Søe (R) i spidsen skal tage stilling til, om Elene Nielsens erstatningskrav skal imødekommes, eller sagen skal sendes videre - eventuelt i retten. Foto: Jens Wollesen
Børne- og Skoleudvalget med formand Lars Hoppe Søe (R) i spidsen skal tage stilling til, om Elene Nielsens erstatningskrav skal imødekommes, eller sagen skal sendes videre - eventuelt i retten. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere skal tage stilling til erstatning på 450.000 kroner i børnesag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere skal tage stilling til erstatning på 450.000 kroner i børnesag
Næstved - 05. november 2018 kl. 08:27
Af Niels Brande

Mens 27-årige Elene Nielsen fra Næstved netop har fået tildelt førtidspension, er en anden sag undervejs.

arrow Læs også: V-politiker: Det var på tide med førtidspension

I samarbejde med Børns Vilkår sendte Elene Nielsens advokat 26. juni et forligsforslag til Næstved Kommune indeholdende et forslag om en godtgørelse på 450.000 kroner for kommunens manglende håndtering af Elene Nielsens børnesag, hvor svigt på svigt har gjort, at hun i dag sidder tilbage som 27-årig med et laset liv.

Efter at have søgt råd hos advokatfirmaet Norrbom Vinding samt hos Kommunernes Landsforening er sagen nu tilbage på bordet hos Næstved Kommune, hvor Børne- og Skoleudvalget med en indstilling fra administrationen i dag skal tage stilling til, om de vil imødekomme erstatningskravet, eller om de vil afvise det.

Sagen behandles som et lukket punkt, da der både er tale om en personsag og samtidig en erstatningssag.

Formand for Børne- og Skoleudvalget Lars Hoppe Søe (R) er derfor tavs om sagen, da han bekræfter, at den behandles i dag. Derfor er det også sparsomt med oplysninger om sagen.

I sidste ende kan erstatningssagen ende i retten, såfremt Næstved Kommune ikke ønsker at indgå forlig.

I Børne- og Skoleudvalget sidder blandt andre Venstres Søren Revsbæk, som tidligere har ytret sig om kommunens håndtering af Elene Nielsens sag.

Han skal nu være med til at tage stilling til udfaldet, og det er han glad for.

- Jeg har spurgt kommunaldirektøren flere gange siden sagen kom frem, om det er en sag, vi skal tage stilling til politisk, for det synes jeg, vi bør, siger Søren Revsbæk.

Han peger på, at der er et spil mellem politik og jura i et forløb som dette.

- Det er derfor, det er så vigtigt, at vi får sagen til politisk behandling, så der ikke bare ses juridisk på det. Jeg er jo ikke jurist, og jeg tænker også på blandt andet menneskelige hensyn, siger Søren Revsbæk, som indskyder, at en retssag sjældent er den bedste løsning.

- Der er to muligheder. Enten siger vi, at man skal igennem en retssag. Den anden er, at vi finder et mindeligt forlig. Jeg vil læse de akter, vi har fået, og så vil jeg tage stilling til det, siger Søren Revsbæk.

Foruden de to nævnte udvalgsmedlemmer består Børne- og Skoleudvalget af næstformand Michael Perch (S), Per Sørensen (S), Jørgen Christiansen (S), Anette Brix (C) og Sebastian Mylsted-Schenstrøm (V).

arrow Nu har Elene fået førtidspension
04. november 2018 kl. 06:55 Opdateret: kl. 16:53
arrow Sagen om Elene: Det store svigt. Kapitel 3.
23. juli 2018 kl. 11:15 Opdateret: kl. 11:15
arrow Sagen om Elene: Det store svigt. Kapitel 2
23. juli 2018 kl. 10:41 Opdateret: kl. 10:42
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk