4. juli 2020
Der er ikke meget plads at cykle på langs Skelbyvej. Børne- og Skoleudvalget har netop besluttet, at strækningen skal kategoriseres som trafikfarlig skolevej. Fotos: Mia Than West
Der er ikke meget plads at cykle på langs Skelbyvej. Børne- og Skoleudvalget har netop besluttet, at strækningen skal kategoriseres som trafikfarlig skolevej. Fotos: Mia Than West
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere overtrumfer administrationen: Skolevej er trafikfarlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere overtrumfer administrationen: Skolevej er trafikfarlig
Næstved - 13. september 2018 kl. 10:39
Af Mia Than West
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Børne- og Skoleudvalget i Næstved Kommune har efter henvendelser fra bekymrede forældre drøftet og revurderet trafikfarligheden for langsgående færdsel på Skelbyvej mellem Skelby og Nyvej for overbygningselever i 7. til 10. klasse.

arrow Læs også: Indbrudstyv vendte tilbage til gerningssted og blev genkendt

Administrationen kan ikke anbefale, at enkelte vejstrækninger - heriblandt Skelbyvej - betragtes som trafikfarlig for overbygningselever.

Alligevel har et enigt udvalg netop besluttet, at strækningen skal kategorisres som trafikfarlig, fortæller den radikale formand Lars Hoppe Søe.

- Politiet havde faktisk vurderet, at vejen var trafiksikker. Det har vi i Børne- og Skoleudvalget overrulet. Jeg er glad for, at de børn ikke skal cykle der, konstaterer Lars Hoppe Søe overfor Sjællandske.

Det betyder, at de 11 overbygningselever, som benytter strækningen for at komme til Susåskolen, afdeling Glumsø, fremover får betalt buskort af Næstved Kommune, da skolelever har ret til gratis kørsel, hvis skolevejen har opnået status som trafikfarlig vej.

Strækningen på Skelbyvej mellem Skelby og Nyvej er befærdet og har en trafikmængde på 5.760 ÅDT (gennemsnitlig årlig døgntrafik). Børne- og Skoleudvalget har været i dialog med forældre til de skolelever, der cykler på stækningen, og Lars Hoppe Søe har desuden selv været på tur med nogle af dem langs Skelbyvej. Det var ikke nogen rar oplevelse.

- Jeg er fuldstændig enig med dem. Jeg kunne ikke drømme om, at mine børn skulle cykle der. Selvfølgelig havde det været rart, hvis der var en cykelsti. Men det er der ikke. Nu får de børn buskort i stedet, siger han.

Beslutningen betyder en årlig merudgift på 17.600 kroner for buskort tl de 11 overbygningselever, der benytter strækningen.

Administrationen anbefaler, at hvis udvalget vælger at beslutte, at strækningen langs Skelbyvej er trafikfarlig, skal alle sammenlignelige vejstrækninger også vurderes trafikfarlige.

Hvis alle sammenlignelige vejstrækninger tages med, vil det betyde en merudgift på 83.200 kroner årligt. Det er penge, som Børne- og Skoleudvalget er villige til at afsætte på budgettet.

- Det er godt nok også dyrt, hvis nogen kommer til skade i trafikken, erklærer Lars Hoppe Søe.

Der vil på et kommende møde i Børne- og Skoleuvalget blive forelagt en sag med forslag til kategorisering af trafikfarlige veje for alle grupper af elever i folkeskolen.

arrow Champagne-tyve tilbageholdt af butikspersonale
13. september 2018 kl. 11:19 Opdateret: kl. 11:08
arrow Smed affald i naturen og blev anholdt af politiet
13. september 2018 kl. 11:03 Opdateret: kl. 11:03
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk