6. april 2020
VVM-undersøgelserne for de fire linjeføringer til en motorvej mellem Næstved og Rønnede er i fuld gang. Den røde A-linje har efter de foreløbige undersøgelser den bedste samfundsøkonomi. Tegning: Vejdirektoratet
gallery icon

Se billedserie

VVM-undersøgelserne for de fire linjeføringer til en motorvej mellem Næstved og Rønnede er i fuld gang. Den røde A-linje har efter de foreløbige undersøgelser den bedste samfundsøkonomi. Tegning: Vejdirektoratet
Foto: Tina Dilling Petersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiker: Vejforslag en vittighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiker: Vejforslag en vittighed
Næstved - 12. november 2015 kl. 05:54
Af Mogens Lorentzen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er ikke brug for flere linjeføringer for motorvejen mellem Næstved og Rønnede.

Det er holdningen i Næstved byråd, som tirsdag gjorde status over VVM-analysen for den kommende vej. Vejdirektoratet har i snart et år foretaget undersøgelser langs de planlagte fire linjeføringer.

I første kvartal af 2016 sluttes undersøgelserne, og herefter skrives rapport. Og undervejs holdes et borgermøde.

Ifølge tidsplanen skal VVM-rapporten sendes til transportministeren i efteråret 2016, og derefter kan der træffes beslutning om linjeføring - og arbejdet kan starte. De første 350 millioner kroner er allerede afsat.

Nyt forslag
Midt under miljø-undersøgelserne er der kommet forslag om, at motorvejen skal tilsluttes rundkørslen ved Ring Øst i stedet for den store rundkørsel ved Køgevej.

Det forslag skyder Næstved byråd ned. For de fleste vil det betyde en omvej og forlænge turen mellem Næstved og Rønnede.

Og det er ikke lige det, som Næstveds bilpendlere har efterspurgt. Desuden vil det være et »brud« med den sjællandske tværforbindelse mellem Kalundborg-Slagelse-Næstved og Rønnede.

Borgmester Carsten Rasmussen kan ikke støtte, at statens motorvej skal kobles på kommunens ringvej.

Teknisk udvalgs formand Søren Revsbæk (V) kaldere ideen besynderlig og mener, at det ville amputere motorvejs-projektet. Og i øvrigt give mere trafik gennem Næstved by.

Venstres Elmer Jacobsen kalder forslaget en vittighed.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk