2. december 2020
En forbipasserende tog fredag aften dette billede ved rundkørslen på Ydernæs. Tilskuerne står oppe på bakken til venstre. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

En forbipasserende tog fredag aften dette billede ved rundkørslen på Ydernæs. Tilskuerne står oppe på bakken til venstre. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiet overvejer skiltning for at stoppe gaderæs på Ydernæs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet overvejer skiltning for at stoppe gaderæs på Ydernæs
Opdateret 08. august 2020 kl. 14:06
Næstved - 21. juli 2020 kl. 04:43
Af Helle Hansen

I weekenden modtog politiet en del henvendelser om gaderæs på Ydernæs og på Vordingborgvej i Næstved, og der blev uddelt en bøde og konfiskeret en bil.

arrow Læs også: Borgmester om gaderæs: Lej en lukket bane eller meld jer ind i en klub

- Næstved har været hårdt plaget det sidste stykke tid, erkender Erik Mather, afdelingsleder i færdselspolitiet hos Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.

Det kan de fleste beboere i Åderupkvarteret snakke med om, da det gennem de seneste år har været populært at køre ræs på Ydernæs, især fredag og lørdag aften men også på andre tidspunkter af ugen. Det kan høres i hele kvarteret.

Overvejer skiltning

- Da vi havde et tilsvarende problem ude ved handelsskolen for omkring 10 år siden, endte det med, at vi indførte skiltning. Det virkede, og det overvejer vi også at gøre på Ydernæs, siger Erik Mather.

Omtalte skilte står i dag i rundkørslen ved handelsskolen og ved rundkørslen ved Bauhauss og McDonalds, og dertil kommer skilte ved veje, som fører ned til industriområder som Profilbuen.

Skiltene forbyder fok at opholde sig på områderne mellem kl. 20 og 02 om natten, medmindre de har et gyldigt ærinde. Gaderæs og afbrænding af dæk hører ikke under den kategori.

Opsætning af forbudsskilte kommer i givet fald til at tage noget tid, da det skal ske i samarbejde med kommunen.

Slut forbudt

Det er ulovligt at køre for stærkt og at køre ræs.

- Men hvis først der kommer forbudsskilte op, er det også forbudt at være tilskuer i området, og uden tilskuere er der ikke så meget ved at vise sin fine bil frem, konstaterer Erik Mather.

Her er typisk tale om unge mænd, som kører i hurtige biler eller på hurtige motorcykler.

- Ofte er der samlet en 20-30 stykker, sjældne gange kan der være op mod 50, oplyser Tom Trude fra politiets beredskabslinje. Han bekræfter, at politiet jævnligt får anmeldelser om gaderæs, selv om de sjældent figurerer på politiets døgnrapport.

Gaderæs er med på den netop overståede weekends døgnrapport, fordi det denne gang udmøntede sig i en bøde for unødig støj og røg til en gaderæser på striben ved Fjorden lørdag aften kl. 21.44 samt beslaglæggelse af en tunet bil, der nu skal undersøges nærmere af en bilinspektør.

arrow Vejskiltene kommer igen
11. august 2020 kl. 21:13 Opdateret: kl. 09:43
arrow Video: Gaderæs med masser af tilskuere
11. august 2020 kl. 15:48 Opdateret: kl. 10:30
arrow Gaderæs: DNA-spor skal opklare hærværk mod skilte
11. august 2020 kl. 04:43 Opdateret: kl. 16:02
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk