21. oktober 2020
Tilbage i juli måned fik Ulla Jensen stjålet sin taske fra sit barnebarns gravsted, mens hun sad på knæ og lugede ukrudt. Her demonstrerer hun, hvordan tyven stak armen indover hækken og tog hendes taske. Foto: Ida Steenfeldt Andersen
gallery icon

Se billedserie

Tilbage i juli måned fik Ulla Jensen stjålet sin taske fra sit barnebarns gravsted, mens hun sad på knæ og lugede ukrudt. Her demonstrerer hun, hvordan tyven stak armen indover hækken og tog hendes taske. Foto: Ida Steenfeldt Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politi har fundet formodet kirkegårdstyv - men han bliver ikke anholdt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politi har fundet formodet kirkegårdstyv - men han bliver ikke anholdt
Næstved - 28. august 2020 kl. 08:49
Af Ida Steenfeldt Andersen

Selvom politiet har været i kontakt med den mand, som de formoder, står bag op imod 28 tyverier på blandt andet Herlufsholm kirkegård i Næstved, så har de endnu ikke haft håndjernene fremme.

arrow Læs også: Lennard får sit lokum: Nu kan der tømmes spildevand på autocamperplads

Peter Fobian Hvidberg, politikommissær i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi og leder af lokal efterforskning i Næstved, fortæller, at ugerningerne simpelthen ikke er stærke nok til, at den mistænkte kan blive varetægtsfængslet.

- Vi tager ikke ud og anholder den mistænkte, fordi simpelt tyveri, som dette er, ikke er stærkt nok til, at han vil blive fremstillet i et grundlovsforhør og blive varetægtsfængslet, siger Peter Fobian Hvidberg.

Skal afhøres snart

Selvom den formodede straf ikke er nok til en varetægtsfængsling, så vil den mistænkte mand stadig blive sigtet. Hvis anklagemyndigheden finder beviserne stærke nok, vil han blive tiltalt og stillet for en dommer.

- Vi afhører den mistænkte indenfor den nærmeste fremtid, og derefter sigter vi ham og vi sigter bredt, for der er mange forhold, siger Peter Fobian Hvidberg.

Politiet har været i telefonisk kontakt med manden, som ikke vil udtale sig, og som har henvist til, at de skal kontakte hans advokat. Den mistænkte har en beskikket advokat.

Erstatningskrav

Hvis den mistænkte bliver sigtet og dømt for et eller flere af de 28 tyverier, så vil politiet hjælpe de forurettede med at rejse et erstatningskrav.

- De forurettede, der for eksempel har fået stjålet tasker eller har fået smadret bilruder, og som har fået noget dækket af deres forsikring, kan kræve, at den skyldige betaler en erstatning for skader og stjålne ejendele, siger Peter Fobian Hvidberg.

Henover sommeren har Sjællandske skrevet om flere tilfælde, hvor en mand har stjålet fra besøgende på blandt andet Herlufsholm kirkegård. Både ved at begå indbrud i biler og autocampere, men også ved decideret at bestjæle de besøgende, mens de har befundet sig på gravstederne.

arrow Debat: Tonen skærpes i strid om autocampere
25. september 2020 kl. 19:07 Opdateret: kl. 11:34
arrow Klem ballerne sammen: Byens nye autocamperplads uden toiletfaciliteter
17. september 2020 kl. 05:34 Opdateret: kl. 08:54
arrow På trods af gråvejr: Campinglivet byder på mange muligheder
12. juli 2020 kl. 15:33 Opdateret: kl. 22:09
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk