14. april 2021
Margit Brøns og Bjarne Stenberg Christensen prøvede kræfter med kommunen. Det kostede dem en bøde på 5000 kroner og en ordre om at udskifte deres bundfældningstank. Foto: Kim Palm
Margit Brøns og Bjarne Stenberg Christensen prøvede kræfter med kommunen. Det kostede dem en bøde på 5000 kroner og en ordre om at udskifte deres bundfældningstank. Foto: Kim Palm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pilerens rammer byrådet: Hvorfor gå efter dem, der gør noget for miljøet?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pilerens rammer byrådet: Hvorfor gå efter dem, der gør noget for miljøet?
Næstved - 24. november 2020 kl. 12:30
Af Kim Palm

Det skulle være så godt, og så er det faktisk skidt.

arrow Læs også: Byrådet har talt: Alle skal have denne type tank

Da 59 husstande i Karrebækstorp og Klinteby tilbage i 2011 gik sammen og etablerede pileanlæg, blev de hyldet som miljørigtige helte, der gjorde en aktiv indsats for miljøet.

Pilen voksede, borgerne trak ubekymret ud i toilettet, og alt var godt. Lige indtil Miljøstyrelsen i 2016 dikterede udskiftning af de gamle septiktanke med nye lovpligtige modeller med CE-mærke.

Kloakforbrydere

Det har udløst stribevis af påbud, og for nylig blev der afsagt dom over Bjarne Stenberg Christensen. Den 74-årige frugtavler blev idømt en bøde på 5.000 kroner og løbende bødekrav på 2.000 kroner om måneden, indtil forholdene er bragt i orden.

Bjarne Stenberg Christensen ringede fluks til en kloakmester, men der er stadig seks husstande tilbage, som står overfor at blive hevet en tur i retten.

Den sag vil Venstres Elmer Jacobsen nu have belyst. Derfor bliver den forelagt for byrådet tirsdag aften, for ifølge Venstre er kommunens fremfærd overfor pilerenserne unødig brutal og millimeterretfærdig.

- I Venstre respekterer vi loven. Og vi tillader os samtidig at spørge om loven er rimelig og fornuftig, siger partiets gruppeformand Kristian Skov-Andersen.

Følger loven

Ifølge formanden for Teknisk udvalg, Helle Jessen (S), er der ikke noget at komme efter.

I talrige læserbreve er hun blevet beskyldt for lidt af hvert. Men hver gang har hun slået tilbage med argumentet om, at kommunen overholder loven og følger Miljøstyrelsens krav om udskiftning af bundfældningstanke med nye lovpligtige modeller.

arrow Kloakmester: Flere vil have pilerens
24. november 2020 kl. 19:40 Opdateret: kl. 10:08
arrow Debat: Politik og efterlevelse af Grundloven
23. november 2020 kl. 18:20 Opdateret: kl. 11:12
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk